Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı

_______________
____

DUYURU NO: 2010/39

Nisan ayı başlarında gündeme gelen, Maliye Bakanlığı’nın   “UYAP VERİLERİ VE RİSK ANALİZ MODELİ İLE RİSKLİ AVUKATLARIN  TESPİTİ  PROJESİ” kapsamında   TBB  tarafından   meslektaşlarımızın  mağduriyetine sebebiyet verilmemesi yönünde   çalışmalar yapılmıştır.

Konunun önem arzeden yönleri, sıkıntılar ve beklentiler üzerinde görüşme yapmak üzere Maliye Bakanlığı Müsteşarı’ndan  randevu alınmıştır. Gerekli görüşmeleri yapmak üzere TBB Genel Sekreteri Av.Cengiz TUĞRAL ve TBB Yönetim Kurulu üyesi Av.Ahmet GÜREL görevlendirilmiştir.

26.05.2010 günü saat 10.30 da Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci AĞBAL’dan alınan randevuda,  arkadaşlarımız tarafından 45 dakika süren görüşmede,  konu bütün detayları ile dile getirilmiş ve  konuya ilişkin örneği ekte bulunan yazı ve eklerinden oluşan dosya görüşmenin sonunda  sayın Müsteşar’a  verilmiştir.

Yapılan görüşmelerden sonra Sayın Müsteşar da bizleri haklı bularak 26 yıldan bu yana süren ve oturmuş olan bir sistemin  KDV uygulaması yönünden,  hizmetin başında alınmaya zorlanmasının uygun görülmediğini, mevcut oturmuş uygulamanın aynen devam ettirilmesinin  kendisince  de benimsendiğini, CMK görevlendirilmelerinde KDV alınmamasına  ve bu hizmetlerin  muafiyet veya istisna kapsamına alınmasına sıcak baktıklarını dile getirmiştir. Ancak, meslektaşlarımızı rahatsız eden bu uygulamalar konusunda görevlilerle konuyu görüşeceklerini de  ifade etmiştir.

Önümüzdeki günlerde konu Adalet Bakanlığı üst düzey görevlileri ve siyasi partilerin görevli ve yetkilileri ile de görüşülecek, sıkıntıların tekrar gündeme gelmemesine yönelik çalışmalarımız sürecektir.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımla.

Avukat Berra BESLER
Türkiye Barolar Birliği