Fikri Haklar Hukuku Semineri 2014 | 07 – 08 Nisan 2014 | Harbiye Askeri Müzesi - İstanbul (08.01.2014)

3. Fikri Haklar Hukuku Semineri 2014

07 – 08 Nisan 2014 || Harbiye Askeri Müzesi - İstanbul

“İçinde bulunduğumuz iletişim ve bilgi çağında fikri ve sınai hakların önemi, bilimde ve sanatta büyük bir hızda yaşanan gelişmelerin de etkisi ile bugün çok daha iyi anlaşılır bir hale gelmiştir.” diyerek yola çıktığımız ve ilkini 28-29 Nisan 2011, ikincisini 28–29 Haziran 2012 tarihlerinde gerçekleştirmiş olduğumuz “Türk ve Uluslararası Bakış Açısıyla Marka ve Patent Farazi Davaları Eşliğinde Fikri Haklar Hukuku Yargılaması” başlıklı Seminerlerimizin almış olduğu olumlu eleştiriler ve yarattığı olumlu etkiler sonucu AIPPI Türkiye - Fikri Mülkiyet Hakları Koruma Derneği olarak geleneksel hale getirme kararlılığı ile Fikri Haklar Hukuku seminerlerimizin üçüncüsünü “3. Fikri Haklar Hukuku Semineri 2014” başlığı altında 07 – 08 Nisan 2014 tarihlerinde Harbiye Askeri Müzesi - İstanbul’da gerçekleştirecek olduğumuzu memnuniyetle bilgilerinize sunmak isteriz.

2014 yılının Nisan ayında düzenlenecek seminerimizin konuları; son yıllarda artan önemi ve uygulamada yaşanılan sorunlar dikkate alındığında “3 Boyutlu Ambalaj Tasarımlarının Marka Tescili Yoluyla Korunması”, “Keyword Advertising/Adwords ve Meta Tag'ler Yoluyla Internet Üzerinden Gerçekleştirilen Marka İhlali”, “Fikri Mülkiyet Hukukunda Tazminatın Belirlenmesi”, “Apple - Samsung Uyuşmazlığının Karşılaştırmalı Hukuk Bakımından Analizi", “Aynen veya Eşdeğer Kullanım Yoluyla Patente Tecavüz” olarak belirlenmiştir. Bu seminerde de geçen sene olduğu gibi Türk ve yabancı hâkim, avukat ve patent vekillerinin katılımıyla biri “Üç Boyutlu Ambalajların Marka Tescili Yoluyla Korunması – Kümülatif Koruma” ve bir diğeri de “Aynen ve Eşdeğer Kullanım Yoluyla Patente Tecavüz” konularında olmak üzere iki farazi yargılama temsili yapılacak, yukarıda isimleri verilen konuların sunumları da yine Türk ve yabancı avukatlar, hâkimler ve akademisyenler tarafından gerçekleştirilecektir.

Seminer kapsamında, aynı zamanda Hakim, Savcı, Avukat, Patent Vekili, Marka Vekili, Öğretim Üyeleri ve hak sahiplerinin bir araya getirilmesi, yaşanılan sorunlar ile ilgili çözüm önerilerinin, uluslararası uygulamalar, öğretiler ve yasal düzenlemeler ışığında tartışılabilmesi için uygun bir ortam hazırlanması da amaç edinilmiştir.

Seminer’in gerçekleştirileceği şehir olan İstanbul’un, yıllara meydan okuyan tarihi dokusunu ve doğal güzelliklerini bahar mevsiminin yaratacağı tazelik ve dinamizm eşliğinde bu vesile ile yaşamanın ayrı bir fırsat olacağından hareketle seminer katılımcılılarına eşlik edecek konuklar için hem şehri daha yakından tanımaları hem de bahar mevsiminin şehre katacağı güzellikleri doyasıya yaşamaları amacıyla bazı sosyal aktivitelerin de düzenlenmiş olduğu seminerimiz, 08 Nisan 2012 akşamında gerçekleştireceğimiz Gala Yemeği ile tamamlanmış olacaktır.

Hem fikri haklar hukuku uygulamaları konusunda daha fazla bilgi sahibi olmak hem de İstanbul’un büyülü atmosferini teneffüs etmek isteyenleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Programı görmek için tıklayınız.