Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu 22 Mart 2015 Pazar günü Saat:12.00 de Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Hizmet Biriminde gerçekleştirilecektir. (16.03.2015)

Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi

Seçimli Olağanüstü Genel Kurul İlanı

Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu 22 Mart 2015(Pazar)-12.00 tarihinde Bursa Akademik Odalar Birliği(BAOB) Hizmet Biriminde gerçekleştirilecektir.

Meclis organlarında görev almak isteyen arkadaşların adaylık başvurularını en geç 20 Mart 2015 tarihine kadar Baro Özel Kalemine yazılı olarak bildirmeleri gerekmektedir.

Genel Kurul Toplantısı

Genç Avukatlar Meclisi Yürütme Kurulu tarafından alınan karar uyarınca yapılacak olan Seçimli Olağanüstü Genel Kurul Toplantısında yapılan ilk çağrıda belirtilen yer ve zamanda salt çoğunluğun sağlanması halinde Genel Kurul Gündemi görüşmeye açılacaktır. İlk çağrı sonucunda yeterli çoğunluğun oluşturulamaması halinde 1 hafta içinde ikinci çağrı yapılır. İkinci çağrı üzerine yapılacak toplantıda çoğunluk şartı aranmaksızın Genel Kurul Gündemi görüşmeye açılır.

Adaylık ve Seçim Süreci

Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi Yönergesi gereğince adaylıklar 9 asil üyeden oluşan Yürütme Kurulu ve 3 asil üyeden oluşan Denetleme Kurulu üyeliği için yapılmaktadır. Kurul üyelerinin seçilmesinin ardından yapılacak ilk toplantıda kurullar tarafından görev dağılımı hakkında seçim yapılarak Yürütme Kurulu Başkanı, Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı, Yürütme Kurulu Genel Sekreteri ve Denetleme Kurulu Başkanı seçilir. Seçimler gizli oylama, açık tasnif ilkesine göre yapılmaktadır. Seçim sonucunda oy dağılımına göre en yüksek oy alan adaydan başlamak üzere asil üyelikler belirlenir. Yürütme Kurulu için 5 yedek üye, Denetleme Kurulu için 2 yedek üye seçim tutanaklarına işlenir.

Adaylar, Yönerge gereğince, Genel Kurula katılan üyeler arasından oluşturulacak divanda görev alamazlar. Herkes en fazla bir görev için adaylık başvurusunda bulunabilir. Aksi takdirde adaylık başvurusu geçersiz sayılacaktır.

Oy pusulalarında yer alan isimler arasından Yürütme Kurulu için en az 5 adayın, en fazla 9 adayın; Denetleme Kurulu için en az 2 adayın, en fazla 3 adayın işaretlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde tercih, geçersiz oy olarak kabul edilecektir.

Tüm Bursa Barosu Genç Avukatlar Meclisi üyelerine saygı ile duyurulur.

Bursa Barosu
Genç Avukatlar Meclisi