Hollanda Türk Hukuk Enstitüsü'nün Avukat ihtiyacı hakkında. (01.11.2016)

Hollanda Türk Hukuk Enstitüsü'nün projesi kapsamında, EU pasaportlu veya Yeşil pasaport sahibi Hollanda da ikamet edebilecek değerli Avukatlarımıza ihtiyacımız vardır.

Onur KURTAY

Neden Hollanda Türk Hukuk Enstitüsü

1- Türk ve Hollanda hukuku arasında uyum ve işbirliginin gelişmesi ve  hukukçular birligi gibi, mesleki dayanışmanın sağlanmasına katkıda bulunur.

2- Hollanda ile Türkiye iki ülke arasında anlaşmazlığa sebep olan hukuki meselelerde talep olması halinde çözümler üretir ve gerekli görür ise kamuoyunu bilgilendirir.

3- Ülkelerin iç hukuk mevzuatlarını bahane ederek ihmal ettikleri, uluslararası hukuk ilkeleri ve evrensel değerlerin iç hukuk mevzuatlarına uyarlanması ve uygulanması hususunda teşvik edici çalışmalar yapar.

4- Yasama ve idari alanlardaki düzenlemelerin geliştirilmesine katkı vermek için hukuki referans olabilecek kürsü ve ya araştırma merkezleri kurar ve yönetir.

5- Hollanda ve Türkiye iki ülke arasında hukuki ilişkilerin uluslararası normlara ulaşması için, resmi ve özel kuruluşlarla işbirliği yapar, konferanslar ve toplantılar tertipler.

6- Türk ve Hollanda hukukunun temel meseleleri ve çözümlerini araştırmak ve bu alandaki resmi ve özel faaliyetlere yardımcı olmak için seminer, konferans, serbest ders, kurs ve benzeri programlı faaliyetler düzenler.

7- Hukuk ve Adalet alanında araştırma inceleme ve her türlü çalışma sonuçlarını gerekirse Türkçe, Hollandaca ve diger yabancı dillerde basılacak ve ya başka türlü çoğaltılacak şekilde kitap, dergi ve benzeri yayınlarla açıklar,

8- Türk ve Hollanda hukukuna hizmet eden hukukçular, ilim adamları vs. kişi ve kuruluşlar arasından uygun göreceği kimse ve ya kurumları ödüllendirir.

9- Genç hukukçuların iyi yetişmesini temin için öğrenci ve ya stajerlere burslar verir, misafirhaneler ve ya lokaller kurar.

10- Türk HukukEnstitüsü amacına ulaşmak için, Enstitü genel kurulunun veya yönetim kurulunun uygun göreceği ve mevzuatın yasaklamadığı başka yöntemlerle Hukuk ve Adalet alanında yürüttüğü faaliyetler dışında  sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerde bulunan diğer başka kurum ve kuruluşlarla işbirliği yaparak ortak çalışma alanları yaratır.