Bilirkişilik Kanunu ve yönetmelik hükümleri gereği oluşturulacak bilirkişi listelerine kayıt için başvuru süresi önümüzdeki hafta sona erecek. (11.12.2017)

Bilirkişilik Kanunu ve yönetmelik hükümleri gereği oluşturulacak “bilirkişi listeleri”ne kayıt için başvuru süresi önümüzdeki hafta sona erecek.

Meslektaşlarımızla Bursa Baroevi’nde bir araya gelerek, bilirkişi listelerine başvuru yapılıp yapılmaması konusu detaylı şekilde tartışılmıştır. Toplantıya katılanların mutabakatıyla, gelinen süreçte bilirkişilik için müracaat edilmemesi görüşü benimsenmiştir.

Toplantıda, mevzuat değişikliği ile avukatların bilirkişilik yapmasının önüne geçilmesinin, aksaklıklarına rağmen işleyen sistemin tamamen kilitlenmesi anlamına geleceği ortaya konmuştur. Büyük bir özveriyle bilirkişilik yapan avukat meslektaşlarımızı sistem dışına itmeyi amaçlayan kanun iradesine karşı tutarlı ve net duruş sergilemek, hukukçu sıfatımız gereği kanunun amacına aykırı davranmamak, olası suiistimal ve şikayetlere muhatap olmamak için;

Ayrıca sistemi kilitleyecek bu yanlış düzenlemeden en kısa zamanda geri dönüleceği inancıyla bilirkişilik başvurusu yapılmaması kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda yapılan değişikliklerin iptali için açılan davaların takipçisi olacağımızı, uygulayıcılar olarak yapılan düzenlemelerin yaratacağı olumsuz sonuçları da her fırsatta ilgililere ve kamuoyuna anlatacağımızı meslektaşlarımızın bilgilerine sunarız.

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI