Amerikan Konsolosluğu'nun hazırlayacağı Avukat Listesi için Avukat Bilgi Formu. (30.05.2018)

Başkonsolosluğumuz, Amerika Birleşik Devletleri vatandaşlarının ihtiyaçları halinde onlara adli ve hukuki problemlerinde avukatlık yapmaya istekli ve kendi aralarında anlaşacakları bir ücret karşılığında bu görevi kabul edecek bir avukatlar listesi hazırlamakta olup, bu hususta sizlerin de kiymetli yardımlarınızı rica etmektedir.

Yönetmeliklerimize göre, Başkonsolosluğumuz bolgesinde bulunan yetkili Türk avukatlarını kapsayan bir liste hazırlayıp, bu listeyi Amerikan vatandaşlarının ihtiyacları halinde, kendilerine vermemiz icap etmektedir. Ilgili olduğumuz kanun ve yonetmeliklerimiz gereğince, bir avukatı diğerine tercih ederek, belirli bir avukatı vatandaşlarımıza önermemiz mümkün olamamaktadır. Bu sebepten, T.C. kanunlarına gore avukatlık yapma yetkisine sahip avukatların, eğitim, ihtisas ye yabancı dil bilgilerini de gösteren bir avukatlar listesi hazırlamaktayız.

Davası veya problemi bulunan Amerikan vatandaşları ile dil anlaşmasını sağlamak maksadı ile Ingilizce dilini bilen avukatlara bu listede öncelik verirken, İngilizce dilini bilen avukatların bulunmaması halinde, bati dillerinden bir veya birkacını bilen veya bunların da bulunmaması halinde, tercüman temin edebilecek avukatları da bu listemize dahil edebiliyoruz. Bu listeye girecek avukatların Baronuzun geçerili bir uyesi olması ve kanunen avukatlık yapmaya yetkili bulunmasi gerektiğini de bilgilerinize sunarız.

Listemize dahil edilmeye istekli avukatlardan istenilen bilgileri kapsayan bilgi formu ilişikte sunulmuştur. Isteklilere duyurulmasını rica eder, bu konuda gostereceğiniz ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

American Citizen Services
U.S. Consulate General in Istanbul, Turkey