Bursa Barosu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Bursa Adliyesi Giriş Salonu’nda 5 gün boyunca açık kalacak Cumhuriyet Tarihinde Kadın temalı fotoğraf sergisi açıldı. (03.03.2015)

CUMHURİYET TARİHİNDE KADIN TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI…

BURSA BAROSU KADIN HAKLARI KOMİSYONU BAŞKANI AV. NEVİN CANBAZ: AMACIMIZ SOSYAL HAYATTAKİ YERİMİZİ VURGULAMAK

Fotoğraf sergisinin açılışına, Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz’ın yanı sıra çok sayıda avukat katıldı.

Açılışta konuşan Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Nevin Canbaz, “Bu sergiyi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle açmış bulunuyoruz. Sergide baromuzun kadın avukatlarının albümlerinden fotoğraflar yer alıyor. Bu sergide kadının sosyal hayatın içinde yer aldığı fotoğraf karelerinin yer almasını istedik. Sağ olsun herkes birkaç fotoğrafını bizlerle paylaştı. Amacımız, kadının hayatın içindeki varlığını ve sosyal hayatın vazgeçilmez unsuru olduğunu vurgulamaktı. Bugünü, özellikle Özgecan Aslan özelinde tüm şiddet mağduru ve emekçi kadınlara özel olarak düzenledik. Amacımız sadece ve sadece sosyal hayattaki yerimizi vurgulamaktır” dedi.

Av.Nevin Canbaz’ın açıklamalarının ardından açılışa katılan avukatlar sergiyi gezdi.

UĞUR BALIK’TAN İMZA GÜNÜ
Bursa Barosu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında yapılan sergi açılışının ardından, Gazeteci-Yazar Uğur Balık, Kadın Hikayeleri-1 isimli kitabını imzaladı. İmza gününe Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar yoğun ilgi gösterdi.

İmza günü etkinliğinde açıklamalarda bulunan Uğur Balık ise şunları söyledi:
“Bugün imzaladığım kitap, üç aşamadan oluşuyor. Bugün burada ilk kitabımı Bursa Barosu’nun davetlisi olarak imzalıyorum. Bursa’da Bursa Barosu’nun davetlisi olmaktan memnunum. Bursa Barosu Kadın Hakları Komisyonu’nun bu konuya eğilerek beni davet etmesi ayrıca gurur verici bir durum. Kitapta, bir tane başarı hikayesi bulunuyor. Diğerleri ise Türkiye’de kadına yönelik şiddet olaylarını anlatan hikayelerden oluşuyor.“

Yazar Uğur Balık, Türkiye’deki mevcut yasal mevzuatların değişmediği müddetçe kadınlara yönelik şiddet ya da mobbing uygulamasının değişemeyeceğini vurguladı.