BASIN AÇIKLAMASI: 3 OCAK 2007 DE DİYARBAKIR’IN YENİŞEHİR BELDESİ MİMAR SİNAN CADDESİ’NDE ASKERİ PERSONELİ TAŞIYAN SİVİL SERVİS ARACINA YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN VE 5 SİVİLİN HAYATINI KAYBETTİĞİ,67 KİŞİNİN DE YARALANDIĞI BOMBALI SALDIRI (07.01.2008)

3 Ocak 2008

3 Ocak 2007 günü akşamı Diyarbakır’ın Yenişehir beldesi Mimar Sinan Caddesi’nde askeri personeli taşıyan sivil servis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 4’ü öğrenci 5 sivilin hayatını kaybettiği, 30’u asker 67 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınıyor, buna benzer eylemlerin diğer illere de yayılmasından endişe duyuyoruz.

Eylem Diyarbakır gibi hassas bir kentte gerçekleştirilmiştir. Şiddet ve terörle hiçbir yere varılamayacaktır. Terör, hiçbir talebin gerekçesi olamaz. Bu tür saldırıların toplumumuzun hiçbir ferdine zarardan başka bir şey getirmeyeceğinin bilinmesi gerekir. İstanbul’da son zamanlarda sivillere ait onlarca aracın kundaklanmasıyla kentlere inen terör, Diyarbakır’da böylesi kanlı bir eylemle sürdürülmüştür. Gerek yöneticiler, gerek vatandaşlarımız daha dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Nitekim İnegöl’de güvenlik güçlerince ele geçirilen patlayıcılar da gösteriyor ki, terörün ne zaman nereyi hedef olarak seçeceği belli değildir. Belli olan tek şey, terörün hedefinin, ülkenin birlik ve bütünlüğü olduğudur.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, ailelerine başsağlığı, saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz.

Saygılarımızla.

Bursa Barosu Başkanı