Yeni adli yıl açılışı nedeniyle Bursa Barosu Başkanlığı tarafından Bursa Adalet Sarayı bahçesinde tören düzenlendi. (03.09.2015)

BURSA’DAKİ ADLİ YIL TÖRENLE BAŞLADI

BURSA BAROSU BAŞKANI AV. EKREM DEMİRÖZ: Adalet duygusunu kaybetmiş hiçbir toplumun geleceği yoktur.

Yeni adli yıl açılışı nedeniyle Bursa Barosu Başkanlığı tarafından Bursa Adalet Sarayı bahçesinde tören düzenlendi. Çok sayıda avukat ile birlikte, hakim ve savcıların da bulunduğu törene, Bursa Milletvekillerinden Zekeriya Birkan, Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Erkan Aydın ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu katıldı.

Çelenk sunma, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla ile başlanılan Adli Yıl açılış töreninde konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, "Adalet duygusunu kaybetmiş hiçbir toplumun geleceği yoktur. Bu sorunlara sadece kaygı duymakla, sadece üzülmek ve şikayet etmekle yetinemeyiz” dedi.

Tarafsız, bağımsız ve güvenilir yargının inşasında avukatlara önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Avukat Ekrem Demiröz, “Elbette ki bu uğurda verilecek mücadelenin sonuç oluşturması, parlamentoda oluşacak yasalarla mümkündür. Ancak biz, Türkiye'de iyi şeyler olsun isteyen siyasi iradelere destek çıkarsak ve barış, adalet gibi isteklerimizi ısrarla ve yüksek sesle dile getirirsek, inanıyorum ki, inandığımız parlamenter sistemin ve demokratik düzenin oluşumu ve sürekliliğine de katkı sağlamış oluruz. Özellikle, tarafsız, bağımsız ve güvenilir yargıyı inşa konusunda avukatlara büyük görev düşüyor. Ben bugünden sonra hem ülkede barışın sağlandığı, hem de yargıya olan güvenin giderek arttığı bir dönemin ilk adımı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, sözlerini tüm yargı mensuplarının yeni adli yılını kutlayarak tamamladı.

Törende konuşan Genç Avukatlar Meclisi Başkanı Türker Sarnık da, bağımsız yargının inşa edilmesinde ve toplumda adalete olan inancın yeniden sağlanmasında, yargı mensuplarının keyfi tutumlarının önüne geçilmesi gerektiğine işaret etti. Sarnık, “Unutulmamalıdır ki, bağımsız yargının olmadığı toplumda adaletsizlikler en üst seviyeye çıkar" diye konuştu.

Törende Bursa Barosu Stajyer Avukatlar Temsilcisi Deren Özkol da bir konuşma yaptı.