BASINA VE KAMUOYUNA - 14 EKİM 2015 (14.10.2015)

TERÖR OLAYLARINDA YİTİRİLEN CANLARIN İSİMLERİ HATIRA ORMANINDA YAŞATILACAK…

BURSA BAROSU BAŞKANI AV. EKREM DEMİRÖZ: TERÖRDEN MEDET UMAN GÜÇ ODAKLARINA BAŞARAMAYACAKLARINI HAYKIRMAK

7 Haziran tarihinden bu yana Suruç’ta, Dağlıca’da ve Ankara’da öldürülen vatandaşlar ile bu tarihten sonra yaşanan terör olaylarında şehit olan silahlı kuvvet mensuplarının isimleri, Bursa Barosu’nun girişimleriyle oluşturulacak olan hatıra ormanında yaşatılacak.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz ve Baro Yönetim Kurulu Üyeleri, “Terör Başaramayacak, Barış Kazanacak” etkinliklerinin başlangıcını verdi.

Ekrem Demiröz ve beraberindeki avukatlar, Bursa Adalet Sarayı önünde vatandaşlara, avukatlara, savcılara ve adliye çalışanlarına üzerinde “Terör Başaramayacak, Barış Kazanacak” yazılı sticker ve karanfil dağıttı.

Demiröz, “Başaramayacaklarını haykırmalıyız”

Etkinlik sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursa Barosu Başkanı Avukat Ekrem Demiröz, “Terör, toplumsal ve siyasal bir amaç taşır. Yarattığı acıdan ve korku ikliminden yarar elde etmeye çalışır. Bu nedenle terörü yalnızca kınamak ve lanetlemek yetmez. Yapacağımız en önemli şey terörden medet uman güç odaklarına başaramayacaklarını haykırmak ve kararlı bir duruş sergilemektir” dedi.

Ekrem Demiröz sözlerini şöyle noktaladı:

“’Terör Başaramayacak, Barış Kazanacak’ sloganı ile yola çıkmamız bu yüzdendir. İlk etkinliğimiz, karanfiller eşliğinde sloganımızı halka duyurmaktır. Yakın bir zamanda ise 7 Haziran tarihinden bu yana Suruç’ta, Dağlıca’da, Ankara’da öldürülen canlarımızı ile tüm şehitlerimizin anılarını yaşatmak için her birinin adına birer fidan dikeceğiz. Karşı duruş etkinliklerimizi sürdürmeye devam edeceğimizi saygı ile kamuoyuna duyuruyoruz.”