BASIN AÇIKLAMASI - 27 Ekim 2015 (27.10.2015)

27 Ekim 2015

1 Kasım 2015 Pazar günü seçime gidiyoruz.

Bilindiği üzere seçim süreci bir hukuk sürecidir. Bu nedenle seçimler yargı güvencesi altında yapılmaktadır. Savunma ise yargının eşit kurucu unsurudur. Savunmanın örgütlü gücü olan baroların güvenli bir seçim için hukuksal denetim ve katkı sağlaması yükümlülüktür. Avukatlık kanunu bu sorumluluğu bize görev olarak yüklemektedir.

Önceki seçimlerde Bursa Barosu olarak kurduğumuz Danışma Merkezi ile hukuksal hizmet sunduk. 1 Kasım seçiminde de danışma merkezimiz önceki dönem başbakan yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır, İl Seçim Kurulu Başkanlıkları yapmış emekli hakim Mahmut Munyar ve Önceki Dönem Baro Başkanımız ve milletvekilimiz Av. Yahya Şimşek’in de içinde olduğu bir ekip ile hizmet vermeyi sürdürecek.

Ayrıca bu dönem Bursa Barosu olarak sahaya çıkma kararı aldık. Çok sayıda meslektaşımız seçim çevrelerinde hukuksal denetim ve katkı için hazır olacaklar. Bunun dışında birleştirme tutanakları düzenlenirken ve sonuçlar bilgisayarlara aktarılırken katkı ve yardım taleplerimize ilişkin görüşmeler il ve ilçe seçim kurulu başkanlıkları düzeyinde sürüyor.

Bursa Barosu olarak oy kullanacak vatandaşlarımıza bilgi ve uyarıları içeren bir metin hazırlıyoruz. Bursa medyası bu metni yayınlamayı kabul etti, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.
Seçimin güvenli olması ve yurttaşların oylarının eksiksiz yerini bulması için katkı veren herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle güvenli bir seçim için sivil bir girişim olan Oy ve Ötesi’ni kutluyoruz. Bir kısım medya ve bazı siyasi çevrelerin oy ve ötesine yönelik saldırı ve karalama kampanyalarını kınıyoruz.

Tüm vatandaşlarımızdan güvenli seçim için çalışan her tür girişime destek vermelerini talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile sunarız.

Ekrem Demiröz
Bursa Barosu Başkanı