Bursa Barosu tarafından, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Çocuk ve Hukuk’ konulu 8’inci resim yarışması ödül töreni, adliye binasındaki konferans salonunda gerçekleşti. (21.11.2015)

8. ÇOCUK VE HUKUK KONULU RESİM YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU…

Bursa Barosu tarafından bu yıl 8’ncisi düzenlenen Çocuk ve Hukuk konulu resim yarışmasında kazananlar belli oldu.

Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül töreninde, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Neslihan Aktosun, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Bilge Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin’in yanı sıra, etkinliğe destek veren kuruluşların temsilcileri, avukatlar, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Neslihan Aktosun, “Bursa Barosu olarak, çocukları sahip oldukları hak ve özgürlükler hakkında güçlendirmeyi; erişkinleri, ebeveynleri ve eğitimcileri de çocuk hakları konusunda bilgilendirmeyi, farkındalıklarını arttırmayı hedefliyoruz. Ama asıl amacımız, çocukların seslerinin duyurulmasına olanak sağlayarak kamusal yaşama katılımlarını sağlamak.” dedi. Çocukların sezgilerinin çok güçlü olduğunu ifade eden Aktosun konuşmasını Küçük Prens’ten yaptığı bir alıntı ile bitirdi “En iyi yüreğiyle görebilir insan. Gözler asıl görülmesi gerekeni görmez.”

Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Bilge Arıcıoğlu da, “Her Dünya Çocuk Hakları Günü’nde çocukların maruz kaldığı tüm mağduriyetler sayılıp dökülmesine ve bir takım çözüm önerileri getirilmesine rağmen, durumda bir değişme olmadığı gibi, aksine her sene olumsuz verilerde büyük artışlar yaşanmaktadır. Bu tablo uluslararası kuruluşlar da dahil olmak üzere, bu konudaki çabaların yetersiz kaldığını göstermektedir” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin ise, Bursa Barosu’nun düzenlediği resim yarışmasının önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Gültekin, bu resim yarışmasını 8’nci kez düzenleyen Bursa Barosu’na teşekkür etti.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. Yarışmada başarı derecesi elde eden BTSO Sait Ete Ortaokulu 6-C Sınıfı Öğrencisi Gülsüm Yazıcı, Özel Bursa Bahçeşehir Ortaokulu 5-B Sınıfı Öğrencisi Beren Kont, Sakarya Ortaokulu 8-O Sınıfı Öğrencisi Gizem Yılmaz ödüllerini programa katılanların ellerinden aldı.

Törende ayrıca, Jüri Özel Ödülü, Çizim Destek Ödülü ve sergileme hakkı kazanan eserlerin sahiplerine, okul müdürlerine ve resim öğretmenlerine günün anısına belgeleri takdim edilirken, ayrıca katılan tüm çocuklara Küçük Prens kitabı da hediye edildi; etkinliğe katkı sağlayan kişi ve kuruluşlara ise teşekkür plaketleri verildi.