Denetimli Serbestlik ve Elektronik Kelepçe Uygulamaları konulu panel 4 Aralık 2015 Cuma günü Adalet Sarayı konferans salonunda gerçekleştirildi. (07.12.2015)

DENETİMLİ SERBESTLİK VE ELEKTRONİK KELEPÇE UYGULAMALARI KONULU PANEL 4 ARALIK 2015 CUMA GÜNÜ ADALET SARAYI KONFERANS SALONUNDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Bursa Barosu Başkanlığı tarafından Denetimli Serbestlik ve Elektronik Kelepçe Uygulamaları hakkında panel düzenlendi.

Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen panelin oturum başkanlığını Avukat Şerafettin Yavuz yaptı.

Panele; Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Mudanya Asliye Ceza Hakimi Zübeyir Demir, Bursa Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Gülay Gül, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Görevlisi Burak Sertaç Kır konuşmacı olarak katıldı.

Panele Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar geniş katılım sağladı.

Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Panelde Denetimli Serbestlik Kurumu’nun Tanıtımı ve Görevleri hakkında bir sunum yaptı.

Sunumunda, cezaevindeki bir kişinin, devlete günlük maliyetinin 55 lira olduğunu belirten Fatih Sancak, “Şuan bir kişinin ceza infaz kurumuna maliyeti günlük 55, aylık maliyeti bin 650 lira. Bu çok ciddi bir maliyet. Birçok insan aylık bin 650 lira kazanmıyor. Bir hükümlünün ısınması, sabunu, havlusu, yemeği, hemen hemen her şeyi devlet tarafından karşılanıyor” dedi.

Denetimli serbestlik sayesinde, devletin bu anlamdaki yükünün hafifletildiğini dile getiren Sancak, “Denetimli serbestlik ilk kurulduğu zamanlarda cezaevlerinde tutuklu hükümlü sayısı doluluk oranlarıyla yüzde elliydi. Şu anda denetimli serbestlik kapsamında hükümlü sayısı fazla, bu da denetimli serbestliğin avantajı. Şu anda tutuklu sayısı biraz daha düştü. Türkiye'de bulunan 362 cezaevinde 190 bin tutuklu ve hükümlü var. Bunun devlete çok büyük bir mali bir külfeti olduğunu görebiliyoruz" diye konuştu.

Fatih Sancak, Bursa’da, elektronik kelepçe ile takip edilen 240 kişinin olduğunu sözlerine ekledi.

Mudanya Asliye Ceza Hakimi Zübeyir Demir, Bursa Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Gülay Gül denetimli serbestlik uygulamaları hakkında bilgiler verirken, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nde görevli Burak Sertaç Kır da, elektronik kelepçe, uzaktan alkol test izleme cihazını anlattı.

DUYURUSU