BASIN AÇIKLAMASI - 29.03.2016 - BURSA ADALET KOŞUSU (29.03.2016)

BASIN AÇIKLAMASI "BURSA ADALET KOŞUSU"

29.03.2016

Değerli basın mensupları, hoş geldiniz.

5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri kapsamında, meslektaşlarımızın önerisi ile Hukukun üstünlüğünü vurgulamak, adalete olan ihtiyaca farkındalığı arttırmak, toplumun dikkatini çekmek için spor’un dilini seçtik.

Türkiye’de ilk defa bir baro yol koşusu ile Avukatlar gününü kutlamaktadır. Böylece avukatların sadece adliyelerde değil hayatın her alanında aktif olduğunu bir kez daha vurgulamaktayız.

Koşu parkuru 5 ve 15km’lik iki etaptan oluşmaktadır. 3 Nisan Pazar günü güzergah Eker meydandan saat 10.00 da başlayıp Orhaneli yoluna  doğru gidilip aynı güzergahtan  geri dönüş yapılıp  başlangıç noktasında  bitecektir.  2 Nisan  Cumartesi günü BAOB Baro  yerleşkesinde 13.00 ile 19.00 arasında  sporcu  kayıt ve  çip dağıtımı ile  genel  koordinasyon toplantısı ve  makarna  partisi yapılacaktır.

BAK, Bursa Valiliği, Türkiye Atletizim Federasyonu, Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile Bursa Çimento’nun ana sponsorluğunda, Eker Meydanın ev sahipliğinde, Köseleciler Digital Baskı, Bursa Beton, Burkon, Demirtaş Rotary, Bursa Acil Pedal, Muradiye Osmanlı Mutfağı, Yıldırım Beyazid Rotaract, Astorya, gibi birçok Bursalı firma ve Adım Adım, Akut, Türkiye Eğitim gönüllüleri, Toplum Gönüllüleri, Artı Sanat Derneği gibi sivil toplum örgütlerinin aktif desteği ile gerçekleşmektedir.

İlk defa düzenlediğimiz bu koşuya tahminlerimizin üstünde büyük ilgi gösterip kayıt yaptıran tüm sporculara teşekkür ediyoruz. Katılımın çokluğu ve herkesin işin bir ucundan tutması bu koşuyu gelenekselleştirmek konusunda bizleri umutlandırmıştır.

Katılımınız ve desteğiniz için sizlere de teşekkür ediyoruz.

Bursa Barosu Başkanı
Av. Ekrem DEMİRÖZ