BURSA BAROSU OLAĞAN GENEL KURULU 8 EKİM 2016 CUMARTESİ GÜNÜ BURSA AKADEMİK ODALAR BİRLİĞİ YERLEŞKESİ ODİTORYUM SALONU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (14.10.2016)

BURSA BAROSU OLAĞAN GENEL KURULU’NU GERÇEKLEŞTİRDİ

107 yıllık bir birikime sahip Bursa Barosu Olağan Genel Kurulu’nu Bursa Akademik Odalar Yerleşkesi (BAOB) Oditoryumunda 8 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurul’a AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, önceki dönem baro başkanları, akademik oda başkanları ve Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar katıldı.

Divan Başkanlığını Ekrem Tekin’in yapığı Genel Kurul’un açış konuşmasını gerçekleştiren Baro Başkanı Ekrem Demiröz, hemen herkesin kime karşı yapıldığına bakmaksızın darbeye karşı durduğunu dile getirdi. Darbelerin olduğu ortamlarda demokrasi ve hukuktan söz edilemeyeceğini aktaran Demiröz, “Darbe girişimi sonrası yaşadığımız süreçte demokrasi ve hukuk bırakılmazsa darbelere karşı duruşun kültürel altyapısı yok edilir. Biz bundan dolayı ciddi kaygı içerisindeyiz. Hiçbir iktidar, aldığı yetkiyi kendi bekası ve zihniyetine yönelik ülke yapılandırmasında kullanamaz. Hiçbir şekilde Türkiye Büyük Millet Meclisi de devre dışı bırakılamaz.”

YARGI GÜVENİLİRSE AVUKATLAR DEĞERLİDİR

Avukatların değerinin hukukun üstünlüğüne ve yargı güvenilirliğine bağlı olduğunu söyleyen Demiröz, “Hukuk, ayaklar altındaysa hukukçular da ayaklar altındadır. Yargının yeniden inşası konusunda özellikle avukatlar görev düşüyor. Biz, kim olursa olsun insanların adil yargılanmalarına destek veriyoruz. Savunma haklarından yararlanmalarını savunuyor ve bütün mücadelenin hukuk zemininde gerçekleştirilmesini ısrarla talep ediyoruz. Avukatlar olarak yargı önünde suçu kesinleşene kadar herkesin masum olduğu ilkesini unutmayacağız” dedi.
Demiröz, 2 dönemdir Bursa Barosu’nda yönetim kurulunda ve diğer kurullardaki çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

ALTUN VE YAVUZ AVUKATLARA SESLENDİ

Demiröz’ün ardından 9 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilecek seçimlerde Baro Başkanlığı için yarışacak Av. Gürkan Altun ve Şeraffettin Yavuz da avukatlara seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projelerle ilgili konuşma gerçekleştirdi. Olağan Genel Kurul gündem maddelerinin onaylanması ile tamamlandı. Dilek ve temenniler bölümünde söz almak isteyen avukatlar gündemle ilgili görüşlerini dile getirdi.