Cumhuriyetimizin 93.yılı etkinlikleri çerçevesinde 29 Ekim 2016 Cumartesi günü Bursa Baro Başkanı, Baro Yönetim Kurulu üyeleri, Avukatlar ve aileleri Ganita Restoran'da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldiler. (30.10.2016)

Cumhuriyet demek özgürlük demektir.

Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıldönümü ile ilgili bir açıklama yapan Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, "Hep söylenir ve söylüyoruz, en büyük bayram bu bayram. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun.” dedi.

Cumhuriyetin özgürlük ve bağımsızlık demek olduğunu belirten Altun, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet, kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk için karakteri demek. Cumhuriyet demek laiklik demek, eğitimde fırsat eşitliği demek, kadın hakları demek, çocuk hakları demek, "Yurtta Barış Dünyada Barış" demektir. Cumhuriyet demek, bilimsel eğitim demektir. Maalesef içinde bulunduğumuz günlerde Cumhuriyetin bütün değerleri erozyona uğratılmak isteniyor. Günlerdir tekrarlıyoruz, Cumhuriyetimiz henüz çok genç. Biz bunların hala emekleme, kalkma ve yürüme evresi olduğunu düşünüyoruz. Bunların hepsini hep birlikte aşacağız. Biliyoruz ki, sizler Cumhuriyetin yılmaz, yorulmaz ve hiçbir koşulda usanmaz bekçilerisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını tekrar kutluyorum.”