Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yılında Adliye Bahçesinde düzenlenen törenle anıldı. (13.11.2016)

Bursa Adliyesi önünde gerçekleştirilen törene Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Bursa Barosu’na kayıtlı avukatlar ve adliye çalışanları katıldı. 09.05’te çalan sirenlerle birlikte yapılan saygı duruşu ve İstaklal Marşı'nın okunmasının ardından Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun şöyle konuştu:

ATATÜRK BİR TEMELDİR
“Umudun bittiği, ülkenin karanlığa savrulduğu zamanlarda Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan özgürlük ve bağımsızlık meşalesini hiç kuşku yoktur ki Mustafa Kemal Atatürk ve onun önderliğindeki kahraman ordumuz gerçekleştirmişti. Atatürk, bir temeldir. Bize verilmiş bir yöndür. Ancak Atatürk’ün devrimi henüz tamamlanmış değildir. Allah’ın ilk emri ‘Oku’yu anlayan ve 4 bini aşkın kitabı tekrar tekrar okuyan Mustafa Kemal Atatürk, kanla kazanılan Kurtuluş Savaşı’nı bilim ve irfanla süslemiştir. Onu, ancak daha çok okuyarak, çalışarak yeni değerler kazanarak sevebiliriz. Atatürk’ü yalnız yüreğimizle değil aklımızla da sevmeliyiz. İşte o zaman Mustafa Kemal Atatürk en büyük zaferini kazanmış olacak. Binlerce yıl önce sönmüş yıldızlar karanlık gecelerimizi nasıl aydınlatıyorsa Atatürk de her karanlık zamanımızda aklıyla ve verdiği istikametle yolumuzu aydınlatmaya devam edecek. Tüm bu duygularla Cumhuriyetimizin ve demokratik düzenimizin kurucusu Atatürk’ü ebediyete intikal ettiği 78. yıldönümünde şükranla, minnetle, saygıyla ve özlemle anıyoruz.”