Bursa Barosu tarafından, Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerindeki ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen ‘Çocuk ve Hukuk’ konulu 9’uncu resim yarışması ödül töreni, Adliye Sarayı konferans salonunda gerçekleşti. (30.11.2016)

9. ÇOCUK VE HUKUK KONULU RESİM YARIŞMASI’NDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU…
BURSA BAROSU BAŞKANI AV. GÜRKAN ALTUN: ÇOCUKLARI AYIRMAKSIZIN BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ

Bursa Barosu tarafından düzenlenen ve çocuk haklarında bilinçli bir toplum oluşturmak, çocuk haklarına olan duyarlılığın artırılması ve hak arama kavramının toplum içinde etkin bir hale gelmesi adına 9 yıldır düzenlenen Çocuk ve Hukuk konulu bu yılki resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinden toplamda 236 okula çağrı yapılırken yarışmaya 45 okuldan toplamda 446 resimle başvuru yapıldı. Seçici kurul tarafından Dilek Özer Ortaokulu’ndan Ece Kuyucuk, Hüseyin Karabacak Ortaokulu’ndan Nilda Sevim, Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu’ndan Hüsna Nur Berber başarı ödülüne layık görüldü.

21 eserin de sergilemeye layık görüldüğü yarışmada, Özel Çağdaş Öncü Okulları’ndan Deniz Alican ve Ece Günaydın, Şükrü Naili Paşa Ortaokulu’ndan Melike Korkmaz, Türkiye Kömür İşletmeleri Ortaokulu’ndan Zeynep Şahin ve Zafer Ortaokulu’ndan Rehan Deniz’in resimleri de Jüri Özel Ödülünün sahibi oldu.

Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine; Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Bursa Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin’in yanı sıra çok sayıda hakim, savcı, öğrenci, öğretmen ve veli katıldı.

Programın açılışında konuşan Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Atakan Arar, ”Hayatımın hiçbir döneminde güzel resim yapamadım. Çocukların hepsinin resmi çok güzel. Ben resimden hep kalıyordum. Hepinizin resmi gerçekten çok güzeldi, hepsine bayıldık. Özellikle 30 tanesi var ki, onlarda aklımız kaldı” dedi.

ARAR, “KARANLIKLARI BİRLİKTE YIRTIP ATACAĞIZ”
Çocukla hukukun neden kesiştiğine dair de bilgiler veren Atakan Arar şunları söyledi:
“Türkiye’de her dönem sirkülasyon yaşanmasına rağmen yaklaşık 900 bin çocuk işçi var. Son 10 yıl içerisinde 100’ün üstünde çocuk iş kazasında hayatını kaybetti. Yılda yaklaşık 650 çocuk adli tıp kurumuna istismar vakalarıyla gidiyor. Bu yıl içerisinde öğrendiğimiz sayı tam olmamakla birlikte 20 binin üzerinde çocuk 16-17 yaş aralığında evlendiriliyor. Çizdiğimiz tablo ne kadar karanlık olsa da bunu çocuklarla birlikte mücadele ederek güzel bir gelecek çıkarabileceğimizi, bu karanlığı yırtıp atabileceğimizi, motorları maviliklere sürebileceğimize inanıyorum.”

GÜLTEKİN, “EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLARIM”

Programa katılan ve bir selamlama konuşması yapan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin ise, “Güzel duygularla buraya geldik. Her geçen yılda bir farklılık arz ediyor yarışma. Çocuklarımızın duygu ve düşüncelerini resme yansıtmalarının ayrı bir güzellik olduğuna inanıyorum. Bu organizasyonun baro tarafından düzenlenmesi ayrı bir önem arz ediyor. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

ALTUN, “ÇOCUKLARI AYIRMAKSIZIN BİR BÜTÜN OLARAK GÖRÜYORUZ”

Programın açılışında konuşan Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, “Sizlerin nezdinde bu yıl dokuzuncusunu düzenlediğimiz yarışmamıza katılan tüm öğrenci kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Çocukları, bir bütün olarak gördüklerini ve değerlendirdiklerini belirten Gürkan Altun, “Biz sadece örgün eğitimde olan çocuklarımıza yönelik çalışmalar yapmıyoruz; bunun dışında da çalışmalarımız var. Okullarda bilgilendirmeler yapıyoruz. Sizlerle bir araya geliyoruz ve haklarınızı anlatıyoruz. Cezaevinde olan çocuklarımız için de bir şenlik yapıyoruz. Çünkü biz çocuklarımızı, gerek suça itilmiş olanlar gerekse yaşamın içinde olan, örgün eğitimde olan çocukları ayırmaksızın bir bütün olarak görüyor ve değerlendiriyoruz. Biraz önce komisyon başkanım da ifade etti, ülkede karanlık bir tablo var. Sayısal veri olarak baktığımızda 70 milyonluk bir ülkede bu sayılar az gelebilir. Bu anlamda bizi rahatsız etmeyebilir ama emin olun ki oradaki her bir sayı bir can demektir. Hepsi ayrı ayrı geleceğimiz. O sayılar onlu rakamlara düşse bile bizim için çok önemli. Bizim için oradaki temel başarı sıfır rakamıdır, sıfır mağduriyettir” diye konuştu.

Başarı Ödülüne ve Jüri Özel Ödülüne layık görülen eser sahipleri ile okul yetkilileri düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Törende ayrıca sponsorlara da teşekkür plaketi takdim edildi.