BURSA H TİPİ CEZAEVİNDEKİ AVUKAT BEKLEME ODASI HİZMETE AÇILDI. (08.12.2016)

H TİPİ CEZAEVİNDEKİ AVUKAT BEKLEME ODASI HİZMETE AÇILDI

Bursa Barosu Başkanlığı tarafından yaptırılan ve Bursa H Tipi Cezaevi bahçesinde hizmet verecek olan Avukat Bekleme Odası’nın açılışı yapıldı. 21 metrekarelik prefabrik bekleme odasında, avukatların ihtiyaçlarını karşılayacak tüm ekipmanlar yer alıyor.

H Tipi Cezaevi bahçesinde hizmet vermeye başlayan Avukat Bekleme Odası’nın açılışına; Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, H Tipi Ceza İnfaz Kurum Müdürü Selahattin Tutkun, Cezaevi Savcısı Evrim Uzunsoy, E Tipi Ceza İnfaz Kurum Müdürü Sabri Karataş, İdare Memuru İkbal Koçak Kardaş’ın yanı sıra avukatlar da katıldı.

Kurdele kesim töreninin ardından açıklamalarda bulunan Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, “Daha önceleri de düşünülen fakat bir türlü yapılamayan bu bekleme odasını açmak bugüne kısmetmiş. Biliyoruz ki bazı durumlardan ötürü görüşmeler uzuyor ve biz avukatlar cezaevi dışında ve genelde açık alanda görüşmelerimizi beklemek durumunda kalıyorduk. Hal böyle olunca da ister istemez meslektaşlarımız yani bizler mağdur oluyorduk. Umuyorum bu bekleme odasıyla da bu mağduriyetlerin önüne geçmiş olduk. Hatırlanacağı üzere baromuzun Adli Yardım Birimi’ni Heykel’de bulunan Baroevi’ne taşıyıp, resmi açılışını yapmıştık. Bir yandan vatandaşlarımızın daha rahat hizmet almalarını, diğer yandan da meslektaşlarımızın daha rahat, konforlu ve güvenilir ortamlarda beklemelerine olanak tanıyoruz” dedi.

TBB kartla girilecek

Yakın zamanda odaya girişlerin TBB kartlarıyla yapılmaya başlanacak olduğunu da belirten Altun, “Odada, meslektaşlarımız için birçok detay düşünüldü. Hatta yakın zamanda odaya girişler TBB kartlarıyla olacak. Sonuçta görüşme için buraya kaçta geleceğimizin saati belli olmuyor. Böyle olunca da TBB kartı ile dilediğimiz zaman odaya girip, imkânlardan faydalanabileceğiz. Küçük bir hizmet gibi görünse de meslektaşlarımızdan bu yönde oldukça talepler alıyorduk. Bu talepleri de çok kısa sürede karşılamış olduk” diye konuştu.