Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ı makamında ziyaret ederek, İstanbul Beşiktaş’ta gerçekleştirilen bombalı saldırılarda şehit olan polisler için başsağlığı diledi. (13.12.2016)

BARO BAŞKANI ALTUN: OYUNUN VE HESABIN FARKINDAYIZ!
BURSA EMNİYET MÜDÜRÜ YILDIZ: BU MİLLET VARKEN TERÖR ÖRGÜTÜ BAŞARILI OLAMAZ!

FSM’deki yeni Emniyet Müdürlüğü binasındaki ziyarete, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ile birlikte yönetim kurulu üyeleri Av. Onur Yavuz, Av. Hüsniye Altın Yeşil, Av. Ebru Piri Kaya, Av. Sefer Bülent Yaylalı, genç avukatlar temsilcileri Av. Berke Sarp ve Av. Fırat Cihan Güler katıldı.

Başkan Altun, İstanbul’da gerçekleştirilen hain saldırılarda şehit olan polislerden Bursalı Hüseyin Akyüz’ün cenaze törenine katıldıktan sonra akşam saatlerinde Bursa Emniyet Müdürü Selami Yıldız’a başsağlığı ziyareti gerçekleştirdi. Altun, şehidin ailesi ile Bursa Valisi İzzettin Küçük’e de ziyaret gerçekleştireceklerini ifade etti.

“EN BÜYÜK İHANET”
Başkan Altun, Türkiye’yi bölmeye yönelik girişimlerin ülkenin kuruluşundan bu yana hep var olduğunu hatırlatarak, “Güneyimizde çok ciddi bir çaba var. Bu sadece Suriye’nin savaşı değil. Suriye’de oluşturulmak istenen koridorun ve gerekçelerinin de farkındayız. Tek başına oradaki halkı birbirine kırdırmak değil amaç. Kıbrıs Karpaz’dan, Suriye Lazkiye’ye kadar uzanan büyük bir fotoğraf var. Eminiz ki bu fotoğrafın içinde Hatay da var. Karıştırmaya oradan başladılar zaten. O nedenle çok uyanık olmamız lazım. Fırsat vermememiz gerekiyor” dedi.

İstanbul’daki hain saldırılardan sonra sosyal medya yazılanlara da dikkat çeken Altun, “İşin en kötü tarafı şehitlerin dini ve ırksal kimliği, mesleği, siyasal ve sosyal hayattaki yerine göre konumlandırılmaya çalışılmasıdır. Şehitlerimizin hiçbirinin bir diğerinden eksik yanı yoktur ve hepsi bizim için, bu ülke bu topraklar için, özetle vatan için hayatlarını feda etmişlerdir. Bir de yine terör örgütünün ismine ve eylemine göre tavır alınmasını da kabul etmiyoruz. Terör örgütlerinin hiçbirine en ufak bir sempati duyulması, birinin diğerine tercih edilmesi doğru değildir. Biz hiçbir konuda toptancı yaklaşmayan bir meslek örgütüyüz. Ancak sözkonusu terör olduğunda hassasiyetlerimiz devreye giriyor ve toptancı bir yaklaşımla terör nereden ve kimden geliyorsa gelsin, amacı ne olursa olsun hepsini lanetliyoruz. Biz biliyoruz ki terör örgütlerinde insan yoktur, insani değerler yoktur. Örgütün bütün unsurları aklını kiraya vermiş, ruhunu satmış özetle insan kılığındaki makinelerdir.  Bu yüzden terörü ve alçak saldırılarını kınarken amalı, ancaklı, fakatlı cümleler kurmuyor doğrudan lanetliyoruz. Kamuda, özel hayatta yer alan her meslek grubunda çürük elmalar olabilir bu hayatın doğasında vardır. Nitekim 15 Temmuz’dan sonra sayıları azımsanmayacak terör örgütü unsurlarının güvenlik, adalet, içişleri, eğitim ve diğer alanlara sızdığı ve toplumu ayrıştırmada önemli görevler üstlendiğini gördük. Ancak bu unsurların veya bireysel olarak görevinin gereklerinin dışına çıkan suç işleyen görevlilerin hukuka ve görevin gereklerine aykırı, kanunsuz ve hukuksuz davranışları tüm teşkilata mal edilemez. Kaldı ki kamu görevlisi olsun olmasın suça bulaşan bütün vatandaşlardan davranışlarının hesabı gerek idari gerek cezai anlamda sorulmaktadır ve sorulmalıdır. Bu bireysel suç içeren davranışlarından hareketle böylesine kanlı terör eylemiyle yan yana koymak büyük bir ihanettir bize göre” diye konuştu.

“ACIMIZ VAR AMA YILMAYIZ”
Bursa Emniyet Müdürü Selam Yıldız da, Bursa Barosu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yıldız, “Uyanık olmalıyız, dikkatli olmalıyız. Terör örgütünün iyisi yoktur. Milletimiz birlik ve beraberliğinden ödün vermedi, vermeyecek. Bu örgüt başaramayacak. Çok şükür milletimiz bu konuda çok duyarlı. 15 Temmuz kalkışması da küresel odaklarca planlanmış işgal girişimiydi. Millet buna müsaade etmedi. Demokratik meşru siyasetin yanında yer aldı. Birlik ve beraberlikten ayrılmadı. Bu millet varken terör örgütü başarılı olamaz” dedi.

Emniyet Müdürü Yıldız, şehitlerden ötürü canları yanmasına rağmen, saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ifade etti. Yıldız, Baro Başkanı Gürkan Altun’a “Ziyaretinizle bize güç verdiniz” diyerek teşekkür etti.