Kısa adı TESİAD olan Tüm Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu heyeti Baro Başkanlığımızı ziyaret etti. (07.01.2017)

Bursa Barosu Başkanı Altun:
“Terör zehrinin panzehiri toplumsal uzlaşma”

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, “Zehir varsa panzehire gerek duyulur. Üke olarak yaşadığımız terör belası bir zehirse, panzehiri toplumsal uzlaşmayla sağlanacak bütünlüktür” dedi.

Bursa Barosu Başkanı Altun, kısa adı TESİAD olan Tüm Etkin Sanayici İşadamları ve İşkadınları Federasyonu heyetini kabulünde konuştu. Başkan Altun, göreve başlayalı henüz 3 ay bile olmadan pek çok olaya hızlı refleks gösterdiklerini belirterek, “Oysa görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde planlı programlı işler yapmak, savunma mesleğinin sorunlarının çözümü için çalışmak istiyoruz ama konjonktür ne yazık ki buna izin vermiyor” dedi.
Altun, şöyle konuştu:

“Ülke olarak zor bir süreçten geçiyoruz. Böyle bir süreçte önceliğimiz Anayasa mı olmalıdır? Türkiye olarak birinci önceliğimiz toplumsal uzlaşı ve konsensus olmalıdır. Çatışmanın, ayrışmanın da bir dili vardır ve bu dilin de özenle seçilmesi gerekmektedir. ‘Seninki, benimki’ denmemesi gerekir. Özellikle, terör saldırılarından sonra sosyal medyada oluşan bu atmosfer, Türkiye’yi bataklığa çeker. Her zaman dediğimiz gibi siyasetin dili asla bu ortama zemin hazırlamamalıdır.”

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, İzmir Adliyesi’ne yönelik terör saldırısına da değinerek,  "Adliyeler, Adalet sarayları hukuksal anlaşmazlıkları çözme yanında suçu tespit etme ve failini de cezalandırma yeridir. Sınıf, dil, din, ırk ve mezhep farketmeksizin toplumu oluşturan her bireyin hak arama yeridir. Saldırıda hedef seçilmesi, kurşunlanması da bu yönüyle bakıldığında tesadüf değildir. Zira terörün temel hedefi toplumu kaosa ve paniğe sürükleyerek düzeni yıkmaktır. Biliyoruz ki zehir olmadan, panzehire gerek duyulmuyor elbette. Terör bir zehir ise, panzehiri ise toplumsal uzlaşmayla sağlanacak bütünlüktür” dedi.

TESİAD Genel Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ise iş dünyası olarak gelişmelerden kendilerinin de tedirgin olduklarını söyledi. Yılmaz, kurdukları araştırma merkezi TESAM aracılığıyla anayasa çalışması yaptıklarını, sektörel raporlar hazırladıklarını belirtti. Yılmaz, Baro Başkanı Altun’a, bu raporların basılı örneklerini hediye etti.