Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve yönetim kurulu üyeleri, kadın hakim, savcı, avukat, adliye çalışanları, adliyede görev yapan kadın güvenlik görevlileri ve adli işlemleri için Bursa Adliyesi’ne gelen kadınlara karanfil ve broşür dağıttı. (09.03.2017)

Bursa Barosu’ndan dünya emekçi kadınlar günü mesajı:

ERKEK ADALET DEĞİL, GERÇEK ADALET!

Bursa Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Bursa adliyesinde karanfil ve broşür dağıttı.

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve yönetim kurulu üyeleri, kadın hakim, savcı, avukat, adliye çalışanları, adliyede görev yapan kadın güvenlik görevlileri ve adli işlemleri için Bursa Adliyesi’ne gelen kadınlara karanfil ve broşür dağıttı. Baro Başkanı Gürkan Altun, tüm mücadelelerinin toplumsal eşitlik ve özgürlük için olduğunu vurgulayarak, “Biliyoruz ki kadınlarımızla dayanışarak özgürleşeceğiz. Şiddetten ve ayrımcılıktan uzak bir gelecek diliyoruz” dedi.

KADINLARA KARŞI AYRIMCILIK SÜRÜYOR

Günümüzde yasalarda kadınlara eşit haklar tanınmış olmasına rağmen Türkiye’de kadınlara karşı ailede, eğitimde, istihdamda, siyasette ayrımcılığın sürdüğünü söyleyen Başkan Altun, “2017 yılının sadece Ocak ayında 38 kadın evliliğini veya ilişkisini sonlandırmak istediği için, kendi hayatına dair karar almak istediği için kocası veya yakın aile bireyi bir erkek tarafından katledilmiştir. Eşit hak mücadelesi için çıkılan yolda en temel hak olan yaşama-hayatta kalma hakkı için mücadele etmek zorunda kalmaktayız. O yüzden erkek adalet değil gerçek adalet için herkesi mücadeleye çağırıyoruz” diye konuştu.

ALTUN STAJYER AVUKATLARI ZİYARET ETTİ

Başkan Altun, Bursa Barosu Staj Eğitim Merkezi'nde staj gören kadın avukat adaylarını da ziyaret ederek karanfil dağıttı. Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için Ankara’ya giderken geçirdikleri talihsiz kaza sonucunda hayatını kaybedenlerin tüm ülkeyi yasa boğduğunu söyleyen Av. Altun, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Bu acıyı da yüreğimizde taşıyarak farkındalık yaratmamız gerekiyor. Çalışma yaşamının hem insan hakları, hem kadın hakları temelinde, çalışma ve iş güvenliği şartlarına uygun hale getirilmesi gerekiyor. Bu bilinçle hareket etmemiz gerekiyor ve bu anlamda biz hukukçulara büyük görev düşüyor."