Bursa Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla kadın hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarına öğle yemeği düzenledi. (13.03.2017)

BURSA BAROSU’NDAN KADINLAR GÜNÜ YEMEĞİ
BAŞARI ÖDÜLÜ ENGEL TANIMAYAN ADLİYE ÇALIŞANININ OLDU
AV. ATAMAN, KADIN AVUKATLARA SÖYLEŞİ GERÇEKLEŞTİRDİ

BAOB Restoran’da düzenlenen yemekte Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Ataevler Adliyesi’nin görme engelli santral memuru Ayşen Özen’e “Güçlü Kadınlar Başarı Ödülü” verdi. Başkan Altun, “Bursa Barosu olarak bu yıl Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü başarmak için engel tanımayan kadınlara adadıklarını” söyledi. Her kadının ayrı bir başarı hikâyesi olduğunu belirten Altun, “Her birimizin toplum içinde var olarak yaşama tutunabildiği bir dünyada, var oluşunla ödüllendirdiğiniz toplumun bir armağanı olarak size bu beratı takdim ediyorum ve yaşam boyu mutluluk diliyorum” dedi.

“MEME KANSERİNİ OYUN OLARAK ELE ALDIM”

Ödül töreninin ardından hayatına meme kanseri girmiş kadınların öykülerinden oluşan “Gülersen Yengeçler Isırmaz” kitabının yazarı AİHM eski raportörü Av. Zeynep Pelin Ataman’ın söyleşi gerçekleşti. Meme kanserinin acı ve aynı zamanda eşsiz bir tecrübe olduğunu dile getiren Ataman, “Göğsünüze o acı indiği anda ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Meme kanseri kadınlıkla alakalı her şeyi silip süpürüyor. Ben bu süreci bir oyun olarak ele aldım. Eşim ve anne-babam hastalık süresince yanımda oldu.

Erikson Hipnozu tekniği hayatım için bir dönüm noktası oldu. Bilinçaltına hükmetmeyi öğrendiğinizde tüm ipleri elinize alıyorsunuz. Herkesin kendine ait bir şifa yöntemi vardır. Önemli olan o yöntemi yakalamak” dedi.

KİTABIM EŞİTLİK VE KARDEŞLİK ÜZERİNE KURULU

“Sen Gülersen Yengeçler Isırmaz” kitabının eşitlik ve kardeşlik üzerine kurulduğunu aktaran Ataman, sözlerini şöyle tamamladı: “Kitap, umutla herkesin birbirine bağlanmasının öyküsünü anlatıyor. Bu kitap, dayanışmanın ve toplumsal barışın hikayesi… Kitapta hayatını kaybeden bir karakter kurgulamadım. 6 karakter var. Klasik meme cerrahındaki 6 toksik kemoterapiye karşılık geliyor. Karakterler, kemoterapi sırasında neler hissettiklerini aktarıyor. Hepimiz acı karşısında biriz ve aynıyız. O yüzden bu kitabın kahramanı sizlersiniz ve bu işin ipleri sizin elinizde. Gülersen en güçlü bağışıklık ilacını sen üretiyorsun kardeşim.”

Söyleşinin ardından Bursa Barosu önceki dönem başkanlarından Asude Şenol, konuşmacı Zeynep Pelin Ataman’a plaket verdi.