Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen 'Vaka Temelli Çocuk Adalet Sistemi Eğitimi' 1-2 Nisan 2017 tarihlerinde Bursa Baro Evi’nde gerçekleştirildi. (05.04.2017)

Çocuk Adalet Sistemi Uygulamalı Eğitimi tamamlandı

Bursa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu tarafından düzenlenen “Vaka Temelli Çocuk Adalet Sistemi Eğitimi” 1-2 Nisan 2017 tarihlerinde Bursa Baro Evi’nde gerçekleştirildi.

Eğitimin ilk gününde Av. Şahin Antakyalıoğlu, Ankara Aile Mahkemesi Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Mutlu ve Çocuk Mahkemesi Emekli Hakimi Özcan Güven, “Mağdur Çocuk”, “Korunma İhtiyacı Olan Çocuk” ve “Suça Sürüklenen Çocuk” konularını Bursa Barosu üyeleri ile birlikte örnek olaylar üzerinden işlediler.

Eğitime katılan avukatlar, çocuklar ile empati kurabilmek adına eğitimin bir parçası olarak değişik oyunlar da oynadılar.

1 Nisan 2017 akşamı ise Bursa Barosu ev sahipliğinde Baro Evi’nde  ÇAÇAv (Çocuk Alanında Çalışan Avukatlar Ağı) Genel Kurulu düzenlendi. Farklı barolardan gelen çocuk hakları savunucusu avukatlar yeni koordinasyon kurulu üyelerini seçtiler.

Eğitimin ikinci gününde Prof. Dr. Mustafa Selim Özkök “Cinsel şiddete maruz kalmış çocuklarda adli ve tıbbi yaklaşım” konulu sunumunu yaparak kolposkopik incelemelerin hukuk alanında yeri ve önemi konusunda avukatları bilgilendirdi.

Prof. Dr. Orhan Derman ise “Cinsel istismar vakalarında aile ve çocukla iletişim” üzerine avukatları bilgilendirirken “Adolesanlarda Bağımlılık” konulu sunumunu yaparak eğitimi tamamladı.