5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA AVUKATLAR GÜNÜ KOKTEYLİ 5 NİSAN 2016 ÇARŞAMBA AKŞAMI BAOB'DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ. (06.04.2017)

25 yıllık avukatlara plaket

Bursa Barosu’nun 5 Nisan Avukatlar Günü kapsamında geleneksel olarak düzenlediği kokteyl Bursa Akademik Odalar Birliği Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi. Kokteylde, avukatlık mesleğinde 25 yılını dolduran 27 avukata plaket verildi.

Bursa Barosu önceki başkanlarından Turgut Bulut, Yahya Şimşek, Ali Arabacı, Asude Şenol, Stuttgart Barosu avukatlarından Kaan Kalkan, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, akademik meslek odalarından Makine, Gıda, Kimya mühendisleri, Tabip Odası, Serbest Mali Müşavir ve Muhasebeciler, Şehir Plancıları ile Noter odalarının başkanlarının katıldığı kokteylin açılış konuşmasını Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun yaptı. Kısaca Avukatlar Günü’nün nasıl kutlanmaya başlandığının öyküsünü anlatan Gürkan, sahneye önceki başkanlardan Turgut Bulut’u davet etti. Bulut, meslekte 25 yılını dolduran bazı avukatlara plaketlerini verdikten sonra kısa bir konuşma yaptı.

Avukatların Cumhuriyet’in müdafileri olduğunu belirten Bulut, “Biz Cumhuriyet’te doğduk, Cumhuriyet’te ölmek istiyoruz. Cumhuriyet’in yaşaması için elinizden geleni yapın. Avukatların yaşadıkları haksızlıkları biliyorum. Hakkınızı yedirmeyin” dedi.