BASIN TOPLANTISI - 14.04.2017 - Bursa Barosu 'Seçim İzleme Merkezi' kurdu. (14.04.2017)

Bursa Barosu “Seçim İzleme Merkezi” kurdu

Bursa Barosu, Anayasa Değişikliği Referandumu öncesinde yaptığı çalışmaları sandık gününde de sürdürecek. Yaklaşık 2 aydır panel ve konferanslar düzenleyen, sokakta, kahvehanelerde ve pazar yerlerinde bilgilendirme çalışmaları yapan Bursa Barosu, pazar günü için de “Seçim İzleme Merkezi” kurdu.

Bursa Barosu Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında, Baro’nun şimdiye kadar yaptığı çalışmalar özetlendi ve pazar günü çalışacak olan Seçim İzleme Merkezi ile ilgili bilgi verildi. Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve yönetim kurulu üyeleriyle Anayasa Komisyonu üyelerinin katıldığı toplantıda açıklamayı, Anayasa Komisyonu Başkanı ve Bursa Barosu Saymanı Metin Öztosun okudu.

Öztosun, oylanacak tasarının içeriğinin; rejim, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve evrensel hukuk kazanımları bakımından sakıncalarını geçtiğimiz süreç içerisinde Baro tarafından düzenlenen çeşitli paneller, ziyaretler ve gerek Bursa’da gerekse komşu illerde yapılan etkinliklerle halka duyurulduğunu söyledi. Bursa Barosu’ndan Anayasa değişikliklerinin ne getirdiğini ne götürdüğünü anlatmasını talep eden halkla her mecrada buluşulduğunu ve bilgilendirme çalışmaları yapıldığını ifade eden Öztosun, şunları söyledi:

“Bursa Barosu, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin ve anayasada belirtilen laik demokratik, sosyal hukuk devletimizin ve bölünmez bütünlüğümüzün daima yanında olmuştur. EGEMENLİK KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR ilkesine yürekten bağlı olarak toplumda üstün emretme gücünün tek kaynağı ve tek sahibi milletin kendisidir. Bursa Barosu bundan hareketle; Anayasa tasarısının bu hali ile onaylanması halinde özellikle hukuk devleti ilkesi, güçler ayrılığı, yargı bağımsızlığı ve güçlerin denetimi açısından doğabilecek sorunları yukarıda bahsettiğimiz çeşitli platformlarda defalarca kez vurgulamıştır.

Yine aynı zamanda daha öncede belirttiğimiz üzere Bursa Barosu’nun üzerine düşen tarihi sorumluluğun bir devamı ve son aşaması olarak referandum günü yaşanabilecek tüm sorunların öncelikle önlenmesi, daha sonra çözümü ve hukuki bilgiye erişim konusunda hizmet vermek üzere Bursa Barosu Seçim İzleme Merkezi'ni oluşturmuş bulunmaktayız.

Baromuz bünyesindeki meslektaşlarımız vasıtası ile Baromuzun birikimini halkımızla paylaşacağımız irtibat numaralarımız;

0530 610 16 16 – 0530 610 16 17 – 272 11 94 – 251 66 06’dır.

Bursa Barosu olarak hukukun üstünlüğüne olan inancımızı ve bağlılığımızı yineler ve tüm bu hususları kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz.”