Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, sezonu muhteşem bir konserle kapattı. (03.05.2017)

Bursa Barosu TSMK Korosu yine ilkleri yaşattı

Sahnede iki eski baro başkanı-milletvekili ve iki avukattan iki yeni güfte-beste

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, sezonu muhteşem bir konserle kapattı. Koronun yeni solistleri arasında Bursa Barosu önceki başkanları, Bursa önceki milletvekilleri Ali Arabacı ve Yahya Şimşek dikkat çekti. Konserin bir başka dikkat çeken yanı da iki avukat Tülin Sarıbay ve Metin Öztosun’un kendi güfte-bestelerini seslendirmeleriydi.

Filiz Başıbüyük şefliğinde yaklaşık 3 ay süren hazırlıktan sonra geçtiğimiz pazar günü BAOB Oditoryum’da gerçekleştirilen “Solistler Geçidi”ni, Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun da izledi. Avukat, işadamı Nabi Ergin’in sunduğu ve Hicaz makamında eserlerle başlayan konserde solistler, profesyonellere taş çıkartan performans sergilediler.

Avukat Tülin Sarıbay, güftesi ve bestesi kendine ait “Ay menim gülüm” şarkısını seslendirirken akordeon da çaldı.  Sarıbay ayrıca konserin son parçalarından biri olan “Aman avcı vurma beni” adlı şarkı sırasında da Azeri oyunu oynadı.

Bursa Barosu Saymanı Metin Öztosun ise Aşık ile Maşuk’un hikayesinden esinlenerek kaleme alıp Nihavend makamında bestelediği ve seslendirdiği eserinden ötürü büyük alkış aldı.

Şarkılarla zaman zaman hüzünlenen, zaman zaman nostalji yaşayan izleyiciler, hareketli şarkılarda da adeta yerlerinde duramadılar.

Konser sonunda, şef Filiz Başıbüyük, sunucu Nabi Ergin ve tüm korist ve solistlere çiçek veren Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, uzunca bir süre KHK ve Anayasa Değişikliği referandumundan ötürü yaşanan gerilimden, böylesi güzel bir konserle uzaklaştıklarını söyledi. Altun, Bursa Barosu TSM Korosu’nun kurucu şefi Erdinç Çelikkol, sonraki şefler Fahri Dibekoğlu ve Remzi Çelikyay’a da teşekkür etti.

Konser, koro ve seyircilerin bayrak sallayarak seslendirdiği İzmir Marşı ile sona erdi.