Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Piri Kaya, idare binası silahlı saldırıya uğrayan Yeni Marmara Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. (11.05.2017)

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun ve Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Piri Kaya, idare binası silahlı saldırıya uğrayan Yeni Marmara Gazetesi'ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Altun ve Kaya, Gazete Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Efe'ye geçmiş olsun dileklerini ilettiler ve olayla ilgili bilgi aldılar. Gazete yazarlarından Can Ertan’ın bulunduğu görüşmede Başkan Altun, “Bazı yazılar, bazı insanları mutlu etmez. Eğer bu yazılar beğenilmiyorsa, hukuki yardım alınabilir. Ancak hiçbir kimlik, adres, gerekçe öne sürmeden birini maşa olarak kullanarak boş duvarlara, kapılara kurşun sıkmak korkaklıktır. Bildiğim kadarıyla da gazeteciler korkaklardan hiç korkmazlar. Ben Yeni Marmara’nın daha şevkle yayın hayatına devam edeceğine yürekten inanıyorum. Bursa Barosu olarak basının her zaman yanındayız” dedi.

Gazetenin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Efe ise “Bursa Baromuzun, çok kıymetli başkanımızın ve yöneticilerinin desteği bizim için son derece önemli. Korkakça ve kalleşçe boş kapılara yapılan bu saldırı bizi asla korkutamaz. Yeni Marmara Gazetesi sahiplerinin ve çalışanlarının içini boşaltacağı bir bankası, sırtını dayayacağı bir holdingi, tetikçiliğini yapacağı kirli sermaye babaları yoktur, asla olmayacaktır. Bizler Bursa’nın vicdanı olarak, ‘Hayra Motor, Şerre Fren’ sloganıyla halkımızın haber alma özgürlüğünün en büyük teminatıyız” şeklinde konuştu.