Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine, üniversite kurması yönünde çağrıda bulundu. (14.05.2017)

Bursa Barosu Başkanı Altun’dan BTSO’ya ‘üniversite kurun’ çağrısı

Altun: “17 organize sanayi bölgesi bulunan Bursa’nın, herhangi bir cemaatin arka bahçesi olmayacak ve ticarethane gibi işletilmeyecek vakıf üniversitesine acilen ihtiyacı vardır.”

Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimine, üniversite kurması yönünde çağrıda bulundu. Altun, “Bursa’nın acilen, herhangi bir cemaatin arka bahçesi veya ticarethane mantığında olmayan bir vakıf üniversitesine ihtiyacı var” dedi.

Bursa Barosu’nun İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle düzenlediği, kısa adı BEBKA olan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nca desteklenen “Bursa Barosu AİHM’de” projesi çerçevesinde mesleki İngilizce kursunu başarıyla tamamlayan avukatlara sertifikaları törenle verildi. Bursa Barosu’nun BAOB’daki toplantı salonunda gerçekleştirilen törende kürsüye önce İstanbul Ticaret Üniversitesi Bursa Yerleşkesi Koordinatörü Prof. Dr. Ali Ceylan geldi.

PROF. CEYLAN: BURSA BAROSU, EN ÇOK İŞBİRLİĞİ YAPTIĞIMIZ KURULUŞ

Üniversitenin kurucusu olan İstanbul Ticaret Odası’nın 375 bin üyesi olduğunu söyleyen Ceylan, “İTO, dünyanın kendi alanında en büyük 4. sivil organizasyonu… Topluma olan borcunu ödemek amacıyla kurulmuş bir üniversite. Bursa’da 6 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Bursa’ya esas gelme nedenimiz yüksek lisans programları. Üniversite eğitiminden sonra iş hayatına atılıp da eğitimini güncellemek, değişime ayak uydurmak isteyenler için yüksek lisans programlarını yönetiyoruz. Şu anda dört program yürütülüyor. En çok işbirliği yaptığımız kuruluş da Bursa Barosu… Arabuluculuk eğitimlerine de hala devam ediyoruz” dedi.

İngilizce eğitim programının kendilerine ayrı bir heyecan verdiğini ifade eden Prof. Ali Ceylan, “Bir avukatın hizmetini yalnız Bursa’da, yalnız Türkiye’de sürdürmesi devri artık çoktan bitti. Bursalı bir avukat dünyanın herhangi bir yerinde mesleğiyle ilgili çalışmalar yürütebilmeli. Yıllardır bunu öğretim üyeleri için de söylüyorum… Küreselleşen dünyada tüm meslekler için geçerli bu… Bunu yapabildiğimiz oranda Türkiye’de hizmet etmiş ve ülkemizi ileri götürmüş oluruz” diye konuştu.

ALTUN: BTSO’DAN, İSTANBUL’DAKİNİN BENZERİNİ YAPMASINI İSTİYORUZ

Daha sonra konuşan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, Türkiye’de 100’ü aşkın ticaret üniversitesi olduğunu hatırlatarak, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin, adındaki ticaretten bağımsız bir vakıf üniversitesi olduğunu, diğerlerinden nitelik ve nicelik olarak farklı ortaya koyduğunu ifade etti.

Altun şunları söyledi:
“Vakıf üniversitelerinin kuruluş yasasında bir eksiklik olduğunu düşünüyoruz. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin Bursa’da temsilcilik açmasının sebebi, şube açamaması… Yasaya göre vakıf üniversiteleri sadece kurulduğu ilde faaliyet gösteriyor. Bursa, İstanbul’a çok yakın olması sebebiyle orada kurulan vakıf üniversitelerinden ancak temsilcilik bazında hizmet alabiliyor. Oysa Bursa 17 organize sanayi bölgesi olan bir kent. Fakat bir tane bile vakıf üniversitesi yok. Biz Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’na bir çağrıda bulunarak, İstanbul’da yapılanın benzerini Bursa’da yapmalarını istiyoruz. Belki İstanbul Ticaret Üniversitesi ile işbirliğiyle yapılabilir. BTSO’nun da, herhangi bir cemaatin arka bahçesi olmayacak, ticarethane mantığıyla işletilmeyecek gerçek anlamda bir vakıf üniversitesi kurması gerekir.”

Konuşmaların ardından Av. Gürkan Altun, Prof. Dr. Ali Ceylan ve İngilizce eğitmeni Dr. Zeynep Burcu Akbaba Bozkurt, eğitimi başarıyla tamamlayan toplam 40 avukattan ikinci gruba sertifikalarını verdiler.