Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve iki aydan fazla süredir açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı ziyaret etti. (17.05.2017)

Türkiye Barolar Birliği Genel Kurulu için hafta sonunda Ankara’da bulunan Bursa Barosu Başkanı Gürkan Altun, KHK ile görevlerinden ihraç edilen ve iki aydan fazla süredir açlık grevi yapan araştırma görevlisi Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'yı ziyaret etti.

Ziyarete, Gürkan Altun, Bursa Barosu Saymanı Metin Öztosun, yönetim kurulu üyeleri Sefer Bülent Yaylalı ve Yener Poroy’un yanısıra Adana Baro Başkanı Veli Küçük, Antalya Baro Başkanı Polat Balkan, Artvin Baro Başkanı Ali Uğur Çağal, Balıkesir Baro Başkanı Erol Kayabay, Bolu Baro Başkanı Ferit Atalay, Hatay Baro Başkanı Ekrem Dönmez, Van Baro Başkanı Murat Timur ve Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu da katıldı.

Ziyaret sırasında Baro başkanları, ölümün karşısında yaşam hakkını savunmak gerektiğini belirterek, “Bugün onurlu bir tavır ortaya koyan akademisyenlerin yanındayız. Yarın çok geç olmadan devlet bu eylemi bir an evvel durdurmalı. Çözüm mutlaka bulunmalı” dediler.