BURSA BAROSU 100. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ DEVAM EDİYOR. ETKİNLİKLER KAPSAMINDA ALTINCEYLAN'DA BALO DÜZENLENDİ. (22.04.2008)

Bursa Barosu’nun 100. yıl balosu gerçekleştirildi

Bursa Barosu’nun 100. kuruluş yıldönümü etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Altın Ceylan Tesisleri’nde balo düzenlendi.

Bursa Barosu Başkanı Avukat Asude Şenol ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen baloya, Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Necati Türe, Bölge İdare Mahkemesi ve İdari Yargı komisyonu Başkanı Ertuğrul Yılmaz ile avukatlar ve eşleri katıldı.

Topkapı Orkestrası’nın seslendirdiği hafif müzik parçaları eşliğinde yenen balo yemeği sırasında, Gülseren Yılmaz da seslendirdiği türkülerle geceye katılanları Anadolu’nun dört bir yanına götürdü.

100. yıl pastası da 10. yıl marşı eşliğinde kesildi. Davetliler, marşı Türk bayraklarını sallayarak hep bir ağızdan söyledi.
Başkan Avukat Asude Şenol, pastayı kesmeden önce yaptığı kısa konuşmada, 100 yıl önce, Osmanlı İmparatorluğu döneminde insan hak ve özgürlükleri, iktidarın hukukla sınırlandırılması gibi kavramların devlet yaşamına girdiği 2. Meşrutiyet döneminde kurulup, üyelerinin Kurtuluş Savaşına savaşçı olarak ve meslek icra ederek katıldığını, Cumhuriyetin ilk meclisinde yer aldıklarını, daha sonra tam bir Cumhuriyet kurumu olarak yaşamına devam ettiğini, her zaman hukukun üstünlüğünü, adalet, eşitlik ve insan hak ve özgürlüklerinin yanında mücadele ettiğini, demokrasi ve hukukun yok sayıldığı darbe dönemlerinde de dimdik ayakta kaldığını ve tarihten gelen bu tavrını her zaman sürdürmeye kararlı olduğunu dile getirdi.