BASIN AÇIKLAMASI: 7 MAYIS 2008 (07.05.2008)

7 Mayıs 2008

1 Mayıs 2008 tarihinde İstanbul’da yaşananlar Vali Muammer Güler ile Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın bulundukları görevleri bir an önce bırakmaları gerektiğini bir kez daha göstermiştir.

Demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımıza kim oldukları bilinmeyecek ve böylece hesap vermekten kaçacak şekilde şiddet uygulayan güvenlik güçlerinin ve onlara talimat-emir verenlerin eylemleri açıkça suç oluşturmaktadır.

Bu nedenle sadece görevlerinden ayrılmaları değil, yargılanmaları da gerekmektedir.

Vali – Emniyet Müdürü ikilisinin güç ve şiddetle baskı ve korku ortamı hazırlamaya yönelik resmi terör yaratan eylemleri, demokratik hukuk devleti kimliğiyle asla bağdaşmayacak şekilde yetki ve görevlerin kötüye kullanımı ile ve her yıl değişik vesilelerle gerçekleşmektedir.

Bu zihniyetin hak ettiği cevabı alamaması ve işlediği suçun hesabını vermemesi hukukun üstünlüğü ve hukuk devletinin gerçek anlamda yaşam bulması çabalarında çok ciddi ve büyük bir yara açacaktır.

Hiçbir makam ve görev, devletin temel ilkelerine, vatandaşların hak ve özgürlüklerine zarar vererek kullanılamaz hiçbir sanal ve geçici güç, hukukun üstünde olamaz.

Bursa Barosu Başkanı
Avukat Asude Şenol