BASIN AÇIKLAMASI - AVUKAT SEYFİ BUDAK'A YÖNELİK SİLAHLI SALDIRIYI KINIYORUZ. (12.08.2017)

AVUKAT SEYFİ BUDAK'A YÖNELİK SİLAHLI SALDIRIYI KINIYORUZ

Baromuza kayıtlı meslektaşımız Av. Seyfi Budak, 11 Ağustos 2017 Cuma günü Mustafakemalpaşa ilçesindeki bürosunun önünde, takip ettiği bir icra davasının borçlusu ve yakınlarının saldırısına uğramıştır. Av. Seyfi Budak, saldırganın pompalı tüfekle iki kez hedef alarak ateş etmesine rağmen yara almadan kurtulmuştur. Olayın ardından saldırgan gözaltına alınmıştır.

Bursa Barosu olarak, değerli meslektaşımız Seyfi Budak'a, ailesine, yakınlarına ve bütün meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Kamu görevi yapan avukatlara yönelik sözlü, fiili ve silahlı saldırılar, ne yazık ki kaygı verici boyutlara ulaşmıştır. Daha 4 Temmuz günü alçakça katledilen meslektaşımız Özgür Aksoy'un kanı kurumamış, acısı dinmemişken yine pompalı tüfekle bu defa başka bir meslektaşımıza saldırıda bulunulması kaygılarımız yersiz olmadığını ve durumun ciddiyetini bir kez daha göstermiştir.

Yargının vazgeçilmez unsurlarından biri olan avukatlara sıkılan kurşunlar, yargıya sıkılmış demektir. Unutulmamalıdır ki avukatlar, vekil olarak katıldıkları davalara ve işleme koydukları icra takiplerine konu olan uyuşmazlıkların tarafı değildir. Avukatlara, baktıkları dosyalarla özdeşleştirilerek yapılan sözlü, fili ve silahlı saldırılar asla kabul edilemez.

Meslektaşımızın görevi başında uğradığı bu saldırı avukatlık mesleğine yapılmıştır. Görevi başındaki meslektaşımıza yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, bu tür saldırıların avukatlık mesleğini yürütmemize engel olmayacağını, savunmanın susmayacağını bir kez daha yüksek sesle dillendiriyoruz.

Av. Seyfi Budak'a silahlı saldırıda bulunan ve aynı gün adli kontrol şartı ile serbest bırakılan saldırganın bir an önce tutuklanmasını, saldırının faili yanında azmettiricilerinin de adalet önüne çıkarılmasını bekliyor ve saldırıya ilişkin hukuki sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Bursa Barosu Başkanlığı