Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Bursa Barosu Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu’ da 6 yeni avukatın ruhsat töreninde konuklara hitaben yaptığı konuşmada gündeme ilişkin iki konuda görüşlerini açıkladı. (21.11.2017)

BURSA BAROSU BAŞKANI AV. GÜRKAN ALTUN:

-“BİR HAİNİN ADI ELBETTE BİR OKULA VERİLEMEZDİ!”

-“ASKERLERİMİZİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİĞİNDE DE ABD’YE NOTA VERİLMELİYDİ!”

-“REZA ZARRAB BİZİM MESELEMİZ DEĞİLSE, ABD’YE NEDEN NOTA VERİLDİ?”

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Bursa Barosu Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu’ da 6 yeni avukatın ruhsat töreninde konuklara hitaben yaptığı konuşmada gündeme ilişkin iki konuda görüşlerini açıkladı. Tokat’ta bir imam hatip lisesine adı verilen “Mustafa Sabri”nin, Abdülhamit tahttan indirildiğinde Şeyhülislamlığa getirilen, 1938’de 150’likler listesinde yer alan ve hain ilan edilen, vatandaşlıktan çıkarılan, Yunanlılar savaşı kaybettiğinde onlarla birlikte Anadolu’yu terk edip Yunanistan’a kaçıp en nihayetinde Mısır’da ölen biri olduğunu hatırlattı. Mustafa Sabri’nin, kahraman vatan evladı Boğazlıyan Kaymakamı’nın idam fetvasını veren ve idam edilmesini sağlayan, Kuvayı Milliye hareketine karşı Kuvayı İnzibatiye’yi örgütlemeye çalışan, Mustafa Kemal dahil Kuvayı Milliyeci herkesi vatan haini ilan edip ölüm fetvası yayınlayan kişi olduğunu kaydeden Altun, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bir kurumunda, bir lisemize onun isminin verilmesi elbette kabul edilebilir değildi, Tokat halkı da bu duruma müdahale etmiş ve 24 saat geçmeden okula olması gerektiği gibi bir şehit askerimiz Yakup Akdağ'ın adı verilmiştir” dedi.

“Türkiye Reza Zarrab davasının neresinde?”

Altun, bir başka gündem maddesi olan Reza Zarrab konusunda Türkiye’nin ABD’ye nota vermesine ilişkin de şunları söyledi:

“Biz bu nota hikayesini çok duyuyoruz. Bu salon bizim aynı zamanda Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu’nun konser provası yaptığı salon. Burada gerçekten notalar uçuşur. Ama müzik notaları! Niye böyle söyledim. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız, 1 Mart Tezkeresi sürecinde, 4 Temmuz 2003 tarihinde Süleymaniye’de Türk askerlerinin kafasına çuval geçirildiğinde ‘Türkiye Amerika’ya Nota vermeli’ taleplerine karşılık ‘Ne notasından bahsediyorsunuz? Müzik notası mı?’ diye cevap vermişti.

Oysa geldiğimiz noktada bizi hiç ilgilendirmeyen bir konuda, -bunu ben değil, Sayın Cumhurbaşkanımız söylüyor- İran’a ambargonun ihlali, Reza Zarrab, İran Hükümeti, uluslararası yargılama, yani Türkiye’nin hiç taraf olmadığı bir konuda bir dava yürüyorken, bu dava sebebiyle biz Amerika’ya Dışişleri Bakanlığı eliyle nota vermiş bulunuyoruz. Elbette müzik notası değil!

Bizler diyoruz ki, Türk askerinin kafasına çuval geçirildiğinde de bu nota verilmeliydi! Bu mesele bizim meselemiz değilse, niye nota verildi? Bizim meselemiz ise bunun toplum tarafından bilinmesi gerekir. Bu işin Türkiye Devletinin neresini etkilediği, Türkiye’nin bir zarar görüp görmeyeceğinin bilinmesi gerekiyor. Çünkü gazetelerde, BM ambargosunun delinmesi sebebiyle Türkiye’ye 24 milyar dolar civarında ceza kesilebileceği yazılıyor. Bunların aydınlığa kavuşturulması, dedikodudan uzak somut bilgilendirme yapılması gerekir. Bir an önce yöneticilerden, ilgili bakanlıklardan bir açıklama bekliyoruz.”