BURSA BAROSU

BASIN AÇIKLAMASI - 28 KASIM 2017 (28.11.2017)


Bu Haberi

Bu Haberi

Tweetle



BASINA VE KAMUOYUNA
28.11.2017

Sayın basın mensupları, değerli meslektaşlarım;

Öncelikle, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden ve her daim onu pusula olarak benimseyen genç avukatlar ve değerli meslek büyüklerimizin huzurunda Bursa Barosu Atatürk Araştırmaları Komisyonu’nun kurulmasından duyduğumuz gururu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ülkece adalet ve hukuka olan inancımızın kuvvetlenmeye ihtiyaç duyduğu şu günlerde; Atatürk’ün eserlerini, sözlerini ve benimsediği hayat görüşünü; vatan ve millet sevgisini, çalışmaya ve başarmaya olan inancını yorulmadan, usanmadan tekrar tekrar anlamaya ve anlatmaya ihtiyaç duyduğumuz apaçık ortadır. Bizler üzerimizdeki cübbelerle üstlendiğimiz görevin öneminin ve kutsallığının farkındayız. Kuşkusuz adaletin kuvvetli kuvvetlinin de adil olması gereken bu meslek yolculuğumuzda her daim manen ve kalben yanımızda olan ve yol gösterenimiz Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmek; fikirlerini yaşamak ve yaşatmak en büyük idealimizdir.

Komisyon olarak hayat bulmasını istediğimiz pek çok fikrimiz olmakla beraber, başta sesli Nutuk projesi, Atatürk’ü anlama ve anlatma panelleri, alanında duayen konuşmacılarla Atatürk’e dair söyleşiler ve bir araya gelebileceğimiz etkinlikler bunlardan yalnızca birkaçıdır.

Sayın Baro Başkanımız Av. Gürkan ALTUN’un da ifade ettiği gibi "Öğretilmiş cehalet ve sorgulamadan uzak biat geleneğinin yarattığı iklimlerde; bilim, sevgi, sanat, kültür, hukuk, adalet ve birlik üretilmesi mümkün değildir."

Bursa Barosu olarak Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk halkına olan inancının, bilim, hukuk ve adalete verdiği önemin farkında olarak oluşturduğumuz Atatürk Araştırmaları Komisyonunda, Atatürk’ü onun hayat okulunda bir kez daha tanımak, eserlerini ve düşüncelerini unutmak ve unutturmak isteyenlere karşı Onu daha da ölümsüzleştirmek; Onun fikirlerini ve duygularını anlamak, hissetmek ve hissettirmek önceliklerimizdendir.

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere olan inancını bir kez daha anımsatarak; tüm öğretmenlerin, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aydın, soran ve sorgulayan nesiller yetiştirmek arzusunda olan tüm eğitimcilerimizin, geçen hafta kutladığımız,24 Kasım Öğretmenler Gününü bir kez daha kutluyorum.

Ulu Önder’in de dediği gibi: "Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da esaret ve sefalete terk eder.."

Son olarak;
Emperyalizmin türlü şekillerdeki saldırıları karşısında Atatürk’ün öneminin, birleştiriciliğinin herkes tarafından farkına varıldığı ve yeniden keşfedilip tüm devlet kademelerinde bu durumun tekrar edildiği bu günlerde Atatürk Stadının yıkılması ve yeni Bursaspor Stadına Atatürk adının verilmemesi sebebiyle yüreği buruk olan bizler. Yıkılan eski stadın kapalı tribününün aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesini Atatürk ismi ile ve yeni bir düzenleme ile şampiyonluk mazimize yaraşır ve hatıralarımızı yaşatacak bir şekilde spor müzesi haline getirilerek korunmasını diliyoruz. Atatürk aksı olarak bilinen çevresinin de buradaki binaların da mazisine uygun yeşil alan, spor ve kültür alanı olarak düzenlenmesini talep ediyoruz. Aynı zamanda yeni yapılan Bursa Büyükşehir Belediyesi stadına da Atatürk Stadı adının verilmesini de yürekten diliyoruz.

"Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" özlü sözümüzün de belirttiği gibi yeni Büyükşehir Belediyesi Başkanımızdan böyle kucaklayıcı, birleştirici ve gönül alıcı bir adım bekliyoruz.

Hepinize çok teşekkür ederim. 28.11.2017

Bursa Barosu
Atatürk Araştırmaları Komisyonu Başkanı
Av. Bengisu KUTLU



 
 

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI - İLETİŞİM BİLGİLERİ - 444 50 99
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Adalet Sarayı G-Blok Kat:1 Osmangazi / BURSA
Telefon (0224) 251 66 06
Faks (0224) 251 62 49
E-Posta baro@bursabarosu.org.tr
CMK Servisi - Telefon (0 224) 272 50 44 – 272 50 67
Adli Yardım Servisi - Telefon (0 224) 223 28 23