Yabancıların Uyum Sorunu gündemiyle 27 Aralık 2017 tarihinde toplanan Bursa İl Göç Kurulu'na Bursa Barosu'nu temsilen Adli Yardım Birimi Sorumlusu Av. Aynur Çiğdem Ünel ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Umut Mısır katıldı. (02.01.2018)

İl Göç Kurulu, “Yabancıların uyum sorunu” gündemiyle toplandı

"Yabancıların Uyum Sorunu" gündemiyle 27 Aralık 2017 tarihinde toplanan Bursa İl Göç Kurulu'na Bursa Barosu'nu temsilen Adli Yardım Birimi Sorumlusu Av. Aynur Çiğdem Ünel ve İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Umut Mısır katıldı. Bursa Barosu adına en başta erken evlilikler, kadına yönelik şiddet, insan ticareti mağdurları olmak üzere tüm yabancılara yönelik adli yardım desteği ve iletişim yolları hakkındaki sunumu Av. Aynur Çiğdem Ünel yaptı.

Toplantıya katılan kurumlar ve yaptıkları sunum konuları şöyle:

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce Suriyelilere yapılan ayni ve nakdi yardımlarla ilgili bilgi verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nce, sağlık sorunu gerekçesiyle ilgili sağlık kuruluşlarına müracaat eden öncelikle Geçici Koruma Kimlik Belgesi olmayan ve Uzun Dönem İkamet İzni başvuru sahibi yabancılar ile tüm yabancı uyruklu kişilere uygulanan iş ve işlemler hakkında sunum yapıldı.

Kurul, Sağlık Güvenlik İl Müdürlüğü'nce de geçici koruma kapsamındaki yabancılara verilen ilaçlardan katkı payı ve ilaç farkı alınması konusunda da bilgilendirildi.

Bursa Emniyet Müğdürlüğü de yol izin belgesi uygulamaları ile yabancılara yönelik incelemelerin hızlandırılmasına yönelik engellerin tespiti ve çözüm önerilerini bildirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce yabancılara sğlanan hizmetler hakkında genel bilgi verildi.

İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nce kayıt merkezinde yapılan işler ve ilde kayıtlı geçici koruma sahibi yabancılara dair güncel bilgi verildi.