BASIN AÇIKLAMASI - 10 OCAK 2018 (10.01.2018)

10 OCAK 2018

Demokrasimizin güvencesi, kamunun bağımsız denetçisi ve toplumun haber alma hakkının gönüllü sağlayıcıları basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlu olsun.

Toplumu ileriye taşıyan, bilgiyi ulaşılabilir kılan, geçmişi başarı hikayeleri ile dolu gazeteciler için gelecek günlerin aydınlık ve çağdaş çalışma koşullarını beraberinde getirmesini diliyorum. Çalışan gazetecilerimiz tarafsız ve sansürden uzak anlayışın hakim olacağı bağımsız haberciliğe olanak sağlayan basın dünyasında çalışmayı herzamankinden daha çok haketmektedirler.

Yaşadıkları nice zorluk ve haksızlık karşısında her bir gazetecinin mesleğini sürdürme arzu ve hevesi her türlü takdirin üzerindedir. Bu vesileyle bir daha ifade etmek gerekir ki Bursa Barosu geçmişten bu tarafa değişmez şekilde özgür ve bağımsız basın, doğru ve gerçek haber yapan gazetecilerin yanındadır, gelecekte de yanında olmaya devam edecektir. Kendi istek ve iradeleri hilafına çeşitli nedenlerle mesleğinden koparılan gazetecilerin bir an önce gerçek mesleklerine dönmelerini umuyor, yerel ve yaygın gazetelerimizde, süreli ve sürekli yayın organlarımızda görev yapan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.

Av. Gürkan ALTUN
Bursa Barosu Başkanı