Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu konseri, Filiz Başıbüyük şefliğinde Atatürk’ün Bursa’ya son ziyareti anısına 2 Şubat 2018 Cuma akşamı BAOB Oditoryum salonunda gerçekleştirildi. (05.02.2018)

Bursa Barosu Türk Sanat Müziği Korosu, Filiz Başıbüyük şefliğinde yine muhteşem bir konser verdi. BAOB Oditoryumu’ndaki konser, Atatürk’ün Bursa’ya son ziyareti anısına gerçekleştirildi. Konser, Atatürk’e benzerliğiyle bilinen Milli Eğitim Emekli Müfettişi Necdet Bardak’ın Atatürk’ün Bursa’daki Zeybek oyununu canlandırması ve Bursa nutkunu okuması izleyenleri duygulandırdı.
Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Filiz Başıbüyük şefliğinde sezonun ikinci konserini veren Bursa Barosu TSM Korosu, açılışı Gençlik Marşı ile yaptı. Bu sırada seyircilerin arkasından görünen ve mareşal üniformasıyla Atatürk’ü canlandıran Necdet Bardak sahneye indi. Av. Metin Öztosun da, Atatürk’ün Bursa’ya son gelişi ve belediye binasında gerçekleştirilen baloyu anlattı. Bardak ise, Bursa Barosu TSM Korosu’nun seslendirdiği Sarı Zeybek türküsü eşliğinde zeybek oynadı.
Koro ve solistler, Türk Müziği’nin birbirinden güzel şarkı ve türküleriyle BAOB Oditoryumu’nu dolduran sanatseverleri coşturdu.
Konserin sonunda Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Şef Filiz Başıbüyük ile Atatürk’ü canlandıran Necdet Bardak’a çiçek verdi. Altun, yaptığı kısa konuşmada, Türkiye’de hekimlerin, avukatların gözaltına alındığını ve sıkıntılı bir süreç yaşandığını belirterek “Konseri izlerken demokrat, laik ve gerçek demokrasinin yaşandığı bir ülkede hissettim kendimi. Bunu hissettiren Şefimiz Filiz Başıbüyük’e, saz sanatçılarına, korist ve solistlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.
Konser, koro ve izleyicilerle birlikte Cumhuriyet Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.