BASIN AÇIKLAMASI - 7 ŞUBAT 2018 - TÜRKİYE VARLIK NEDENİMİZDİR (07.02.2018)

7 ŞUBAT 2018

TÜRKİYE VARLIK NEDENİMİZDİR

Türkiye Barolar Birliği ve Türk Tabipler Birliği, Cumhuriyet’in kurumlarıdır. Hukuk ve sağlık alanındaki “can verici” mesleklerin çatı örgütlerinin başındaki “Türk” ibaresini kaldırma fikri, aydınlığa, demokrasiye, hukuka, adalete vurulacak en büyük darbe olacaktır.

Baromuzun da içinde yer aldığı 79 Baro ile çatı örgütümüz olan Türkiye Barolar Birliği, tarihten gelen sorumluluğun bilinciyle her zaman milli olmuştur, milli davranmıştır. Yaptıkları her açıklama, her eleştiri milli hassasiyetler gözönüne alınarak hazırlanmış ve dile getirilmiştir.

Barolar ve Türkiye Barolar Birliği’nin milli olmadığı iddiası, siyasal iktidarların dümen suyuna gitmeyen, hukuksuzluklarına göz yummayan barolarımıza karşı bir adımdır.
Barolar ve TBB, hiçbir zaman kandırılmamıştır.

Türk Baroları ve TBB, andımızın okunması yasaklanırken, tabelalardan T.C. silinirken, andımıza da T.C.’ye de sahip çıkmıştır.

Siyasi iktidarı FETÖ tehdidine karşı en yüksek sesle uyaran yine Barolar ve TBB olmuştur.

Birileri, Habur'da kurulan çadır mahkemelerinde, Oslo' da, İmralı'da, Dolmabahçe'de, Açılım'da, meydanlarda kandırılırken; tüm bunlara karşı milli duruşu TBB ve Türk Baroları göstermiştir.

Yargıya güvenin sorgulandığı günümüzde TBB’yi ve savunma örgütlerini itibarsızlaştıracak bu girişimden hukukun ve hukuk devletinin büyük zarar görmesi kaçınılmazdır. Bu nedenle, savunma örgütünün tüm ülkeye aidiyetini anlatan kurumsal kimliğimizin başında yer alan TÜRKİYE sözcüğünün kaldırılmasına ilişkin beyhude çabanın durdurulmasını, “Türkiye “ sözcüğü ile gurur duyduğumuzu kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Bursa Barosu Başkanlığı