Bursa Barosu Başkanlığı’nın olağanüstü toplantıya çağırdığı Baro Meclisi, BAOB Yerleşkesi’ndeki Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu’nda toplandı. (21.02.2018)

Bursa Barosu, Türkiye Barolar Birliği’nin adındaki “Türkiye” ibaresinin çıkarılması ve avukatların barolara üye olma zorunluluğunu ortadan kaldırıp, birden fazla mesleki yapılanma olanağı sağlayan tasarıya karşı çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Barosu Başkanlığı’nın olağanüstü toplantıya çağırdığı ve Bursa Barosu’nun seçilmiş kurul üyeleri ile akademi, kurul, komisyon ve merkez başkanları ve önceki dönem baro başkanlarından oluşan Baro Meclisi, BAOB Yerleşkesi’ndeki Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu’nda toplandı. Meclis başkanlığını Av. Ekrem Tekin, başkan yardımcılığını Av. Nur Hilal Sarıkartal, yazmanlığı ise Av. Nazlı Ceren Şendoğan’ın yaptığı meclis toplantısı Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun’un konuşmasıyla başladı. YARSAV Önceki Başkanı Av. Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun da katıldığı toplantıda 24 Şubat’ta Ankara’da Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek toplantıya katılımın planlaması yapıldı. Yapılan konuşmalarda, “tek baro” ve “Türkiye Barolar Birliği” vurgusu yapıldı.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Türkiye Barolar Birliği ve barolar tarafından her fırsatta, yargı bileşenlerine, iktidara, muhalefete, bakanlara, Başbakan’a ve Cumhurbaşkanı’na düşünülen düzenlemenin yaratacağı tahribatın anlatılmaya çalışıldığını söyledi.

Bursa Barosu Meclisi, Ankara’da yurt genelinden gelecek avukatlarla cumartesi günü gerçekleştirilecek toplantı sonrası önümüzdeki hafta çarşamba günü bir kez daha toplanacak. Bu toplantıda da Bursa özelinde yapılacak eylem ve etkinlikler belirlenecek.