Bursa Barosu ve Bursa Demokrasi Güçleri işbirliğiyle 12 Mart 2018 Pazartesi akşamı Baroevi Konferans Salonunda Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesi ve CARGILL konulu panel düzenlendi. (14.03.2018)

Bursa Barosu ve Bursa Demokrasi Güçleri işbirliğiyle düzenlenen "Şeker Fabrikalarının Özelleştirilmesi ve CARGILL" başlıklı panel büyük ilgi gördü. Baro Evi olarak biline Bursa Barosu Adli Yardım ve Kadın Hakları Mekezi toplantı salonunda gerçekleştirilen panelin kolaylaştırıcılığını, "Muktedirlerle Dans: Cargill" kitabının yazarı, Bursa Barosu Basın Danışmanı, Gazeteci İhsan Bölük yaptı. İki bölüm halinde gerçekleştirilen panelin ilk bölümünde DSP Bursa önceki milletvekillerinden, Bursa Barosu önceki Başkanlarından Av. Ali Arabacı ile CHP Bursa önceki milletvekillerinden, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi önceki başkanlarından İlhan Demiröz konuştu. Arabacı, Cargill'in Orhangazi'de hukuksuz bir şekilde kurulan fabrikasına karşı yürütülen hukuk mücadelesi sırasında yaşananları anlatırken, Demiröz ise Türkiye'de şeker pancarı tarımını ve şeker fabrikalarının durumunu anlattı.

İkinci bölümde de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, nişasta bazlı şekerin sağlığa etkilerini anlatırken, Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Doç. Dr. Erkan Yaslıoğlu da şeker fabrikalarının durumunu ve yapılmak istenenleri anlattı.