Avukat Mahur Özmen'in senaryosunu yazdığı yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği 'Adalet Oyunu' adlı filmin gösterimi, Bursa Barosu'nun katkılarıyla Karaman Dernekler Yerleşkesi Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. (28.03.2018)

Ödüllü "Adalet Oyunu" filmi Bursa'da gösterimdeydi

Aykırı Sinema Derneği tarafından düzenlenen Bursa Uluslararası Film Günleri kapsamında ödüllü "Adalet Oyunu" adlı film izleyiciyle buluştu. Avukat Mahur Özmen'in senaryosunu yazdığı yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği "Adalet Oyunu" adlı filmin gösterimi, Bursa Barosu'nun katkılarıyla Karaman Dernekler Yerleşkesi Sinema Salonu'nda gerçekleştirildi. Filmi Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, avukatlar ve sinemaseverler izledi. Gösterimden sonra Yönetmen Mahur Özmen, izleyicilerle söyleşti. Program sonunda Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Özmen'e plaket sundu.

Mahur Özmen kimdir?

1962 yılında Aydın’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra avukatlığa başladı. Bu mesleği bir süre yaptıktan sonra Ankara’da Adım Sanat Sinema Atölyesi’ni açtı. Burada Sinema Tarihi ve Senaryo üzerine dersler verdi. “Bir Varmış Hiç” ve “Bir Türkan Şoray Sonrası” adlı iki kısa film çekti. 2005’te Ankara Barosu Sinema Topluluğu’nu kurdu. İlk filmi 2011 tarihli “Adalet Oyunu”nun senaryosunu yazdı ve yönetti. Film, 6. Dadaş ve 1. Van Uluslararası Film Festivalleri’nde “en iyi senaryo” ve yine Van Film Festivali’nde “En İyi Sanat” (Natali Yeres) ödüllerini alarak çeşitli festivallerde gösterildi. “Beni Sen Anlat” senaryosunu yazıp yönettiği ikinci uzun metraj filmidir.