BASIN AÇIKLAMASI - 21.04.2018 (20.04.2018)

BASINA VE KAMUOYUNA
20.04.2018

Bilindiği üzere Bursa Barosu, Şehit Avukat Özgür Aksoy adına hukukçular, hukuk öğrencileri ve adliye çalışanları arasında özgürlük adalet ve aşk temalı bir şiir yarışması düzenlemiştir. Yarışmaya rumuzları ile 54 şiir katılmıştır.

Daha sonra Bursa Barosu Başkanlığı’nca 7 kişilik bir değerlendirme jürisi oluşturulmuştur.

Yazar, oyun yazarı, gazete yazarı, şair, müzisyen ve tiyatro oyuncusu avukatların yer aldığı 7 kişilik jüri Av. Pelin Yılmaz, Av. İzzet Boğa, Av. Şakir Çalışkan, Av. Metin Öztosun, Av. Buket Gülçin Özel, Av. Tekin Öztürk ve Av. Murat Özdemir’den oluşmuştur. 7 jüri üyesine sadece rumuzların yazılı olduğu şiir dosyaları teslim edilmiştir.

Şiirler jüri tarafından 0-10 puan arasında değerlendirilmiştir. 7 jüri üyesinin en az 6’sından puan alan şiirler ile toplamda 30 puanı aşan 14 şiir ödül değerlendirmesine alınmıştır.

En çok puan alandan başlayarak sıralama yapılmıştır. İki veya üç şiiri de değerlendirmeye tabi (30 puanı aşmış) olan şaire, daha çok puan alan üst derecedeki tek ödül verilmiştir.

30 puanı aşan 14 şiirden başka şiir olmadığından mansiyon alan 6 şiir dışındaki şiirlere mansiyon ödülü verilmemiştir.

Bu değerlendirmelere göre;

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ
BAHARİ rumuzlu SAÇLARIMA TAKILI SEVGİ FISILTILARI şiiri ile Av. Servet SARICA

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ
KURŞUNLU KALEM rumuzlu BENİ MERAK ETME şiiri ile Kübra Tuğçe Özden (TOBB Ek.Tek. Ünv. Hukuk Fakültesi öğrencisi)

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ
ATEŞ TOPRAK rumuzlu ile KÖR BIÇAK şiiri ile Av. Halis YILDIRIM

MANSİYON ÖDÜLLERİ
AŞKA DAİR rumuzlu KIRMIZI AŞK şiiri ile  Av. Temindar HASANHANOĞLU

CÜPPESİZ AVUKAT rumuzlu ÖZGÜRLÜĞÜM AŞKIMDIR BENİM şiiri ile Stj. Av. Kubilay SAYDAN

KAR ÇİÇEĞİ rumuzlu ATEŞ-İ AŞK şiiri ile Rana Nuran ÖZKÖKELİ (Selçuk Ünv. Hukuk Fakültesi öğrencisi)

BOZKIR rumuzlu DAİR şiiri ile Av. Saygun ÇELEBİ

ZEYTİN ÇİÇEĞİ rumuzlu ARAYIŞ şiiri ile Av. İsmail İŞEL

NUŞİVERAN rumuzlu AKDENİZ GAZELİ şiiri ile Abdullah Talha ASLAN (Galatasaray Hukuk Fakültesi öğrencisi)

Ödül töreni 24 Nisan 2018 günü saat 19.00’de  BAOB Yerleşkesi Baro Hizmet birimindeki “Avukat Özgür Aksoy Konferans Salonu”nda yapılacaktır.

Yönetim kurulu ve jüri adına Av. Metin ÖZTOSUN

Bilgi notu: Ödül alan şairlerin 30 puanı aşan diğer 5 şiiri yayınlanmaya değer görülerek basılacak seçkide ayrıca yayınlanacaktır. Bunlar;

-Ateş Toprak rumuzlu Deli Kuş
-Aşka Dair rumuzlu Saklambaç
-Bahari rumuzlu İlkbahar Yüklü Bulutlar
-Bahari rumuzlu Olsa Olsa Ölürüm
-Kurşunlu Kalem rumuzlu Karanlığı Söndürün şiirleridir.