Bursa Barosu ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen Yaşananlar Boşuna Değil-Perşembe Söyleşileri'nin25 Nisan 2018 Çarşamba akşamı konukları Oyuncu Renan Bilek ile Oyuncu-Yazar Pelin Batu oldu. (26.04.2018)

-BURSA BAROSU VE ÇGD BURSA ŞUBESİ İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “YAŞANANLAR BOŞUNA DEĞİL-PERŞEMBE SÖYLEŞİSİ” GERÇEKLEŞTİ
-PELİN BATU: ÇOK ZEHİRLİ ZAMANLAR YAŞASAK DA UMUT HEP VAR
-RENAN BİLEK: HER DÖNEM, HER TOPLUM KENDİ SANATINI ÇIKARIYOR

Bursa Barosu ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Yaşananlar Boşuna Değil-Perşembe Söyleşileri”nin yeni konukları Oyuncu Renan Bilek ile Oyuncu-Yazar Pelin Batu oldu.

Bursa Barosu’nun, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi'ndeki Av. Özgür Aksoy Konferans Salonu’nda “Sanata ve hayata dair” temasıyla gerçekleşen söyleşiye Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun, Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şube Başkanı Aykut Güngör, gazeteci ve avukatlar katıldı.

Bursa Barosu önceki başkanlarından Av. Zeki Kahraman’ın yönettiği söyleşide, Türkiye’de kötülüğün sıradanlaştığını dile getiren Pelin Batu, “Meşhur Pandora’nın Kutusu vardır. İçinden her türlü kötülük çıkar. Ama en sonunda dibinde umut diye bir şey kalıyor. Biz kendi aramızda grup terapisi gibi konuşuyoruz ama o sorun orada hep duruyor. Kötülüğün sıradanlaşmasını yaşıyoruz. Çok zehirli zamanlar yaşasak da umut hep var. Bazen kendinizi değilse bile sevdiklerinizi korumak için susmanız gereken dönemler oluyor. Siz susmasanız bile sizi bir şekilde susturuyorlar. Benim fikirlerimi beyan etme lüksüm varsa ve bir yer veriliyorsa bana, en azından otosansür yapmayıp da hislerimi anlatabilmeliyim. Çünkü elimizde kalan bu... Çünkü sanat hayatı güzelleştiren ve zenginleştirendir, umuda kapı aralar” diye konuştu.

BU COĞRAFYA KENDİ ORTAÇAĞ’INI YAŞIYOR
Oyuncu Renan Bilek ise; Türkiye’nin kendi Ortaçağ’ını yaşadığını belirterek, “Her dönem, her toplum kendi sanatını çıkarıyor. Ama insan ruhuna ne kattığını tartışmalı bence. Gezi olayları zamanında bu milletin ne kadar zeki olduğunu gördük. Başka bir sanat çıktı ortaya. Bu dönem de başka bir sanatı çıkarıyor ortaya. Bu coğrafya çok iç içe bir coğrafya. Yıllarca mozaik dediler. Mozaik dışarıdan rengarenk gözükür ama yaklaştığınızda farklı renkler kendini belli eder. Çok nettir. Bu coğrafyada ebru diye bir kültür vardır ki renkler iç içe geçmiştir.  Bu coğrafya tam bir ebrudur. İnsanlara bunu anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Söyleşinin sonunda, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, önceki başkanlardan Av. Ali Arabacı, ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Aykut Güngör, Pelin Batu ve Renan Bilek’e anı plaketi verdiler.