Bursa Barosu Çocuk Şenliğinin dördüncüsü 3 Mayıs 2018 Perşembe günü Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı taşıma merkezi olan Devecikonağı İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi. (04.05.2018)

Bursa Barosu şenliğinde çocuklar, 4 saat boyunca çocukluklarını yaşadı

Bursa Barosu’nun farklı ilçe ve köylerde düzenlediği çocuk şenliklerinin dördüncüsü Mustafakemalpaşa İlçesi’ne bağlı taşıma merkezi olan Devecikonağı İlk ve Ortaokulu’nda gerçekleştirildi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Atila Atik, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ebru Piri Kaya ve avukatların katıldığı şenlikte, ana sınıfından ortaokul son sınıfa kadar tüm öğrenciler doyasıya eğlendi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ile Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’nin açılış konuşmalarından önce tüm çocuklara, şenlik tişörtü giydirildi ve şapka verildi.

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, “Bursa Barosu hukukun üstünlüğünü savunan bir kurum olarak elbette çocuklarımızın da yanında. Bursa Barosu olarak bu yıl Cezaevi Çocuk Şenliği’nin de sekizincisini, çocuk resim yarışmasının da onuncusunu düzenledik. Bunların dışında dezavantajlı, kent Merkezi dışında yaşayan çocuklarımızı Bursa’da da ağırlıyoruz. Bursa’nın tarihi mekanlarını, Karagöz müzesini, Kent Müzesini gezdiriyor, birlikte film izliyoruz. Okumayı, Cumhuriyeti Atatürk’ü ve devrimlerini hatırlatıyor, Onlara kitaplar ve Baromuzu hatırlatacak küçük hediyeler veriyoruz. Çok uzun konuşmayacağız. Sizlerle eğlenmek, size de kitap ve baromuzu hatırlatacak küçük hediyeler vermek için geldik buraya” dedi.

Mustafakemalpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe de, Bursa Barosu’nun böyle bir etkinlik için Mustafakemalpaşa’yı seçmesinden ötürü çok mutlu olduklarını söyledi ve Gürkan Altun başta olmak üzere Baro yöneticilerine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, hoplayıp zıplamak için sabırsızlanan çocuklar şişme oyun gruplarının önünde kuyruk oluşturdu. Animatörler bir yandan çocuklara sandalye kapmaca, halat çekme, koca ayak oyunları oynatırken, bir yandan illüzyon gösterisi yapıldı. Çocukların yaş gruplarına göre her birine kitap armağan edildi.

Çocuklara, 4 saat süren şenlik boyunca, tatlı, kurabiye, patlamış mısır, macun, pamuk şeker, döner sandviç, ayran ve dondurma ikram edildi.

Bursa Barosu Başkanı Altun, Devecikonağı İlk ve Ortaokulu Müdür Bekir Yakan’a, kendilerini okullarında ağırladıkları ve çocukları eğlendirme fırsatı verdikleri için, Müdür Yakan da Altun’a teşekkür etti.