Bursa Barosu Türk Müziği Korosu 5 Nisan Avukat Günü Etkinlikleri kapsamında 6 Mayıs Pazar akşamı BAOB Oditoryum salonunda sahne aldı. (08.05.2018)

Bursa Barosu Türk Müziği Korosu bu kez türkülerle coşturdu

Bursa Barosu Türk Müziği Korosu, sezonun son konseriyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Konserin ikinci bölümünde sahneyi TRT Sanatçısı Alp Arslan aldı.

Bursa Barosu bünyesinde çalışmalarını sürdüren Türk Müziği Korosu, Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Ses Sanatçısı Filiz Başıbüyük şefliğinde Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda sahne aldı. “Bahar Nağmeli Türküler" başlığı altında, türkü formundaki şarkılarla izleyici karşısına çıkan Bursa Barosu Türk Müziği Korosu, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını da andı. Metin Öztosun, Atilla İlhan’ın Deniz Gezmiş için yazdığı “O mahur beste çalar müjganla ben ağlaşırız” şiirini, Ali Arabacı da “Yiğidim aslanım burda yatıyor” türküsünü seslendirdi.

Türk Sanat Müziği’nin kimi hüzünlü, kimi oynak türkü formundaki eserlerini seslendiren koro ve solistler, ikinci bölümde sahneyi, TRT sanatçısı Alp Arslan’a bıraktı. Sanatçı, popüler şarkılarla izleyenleri coşturdu. Davudi sesiyle Tanju Okan’ın “Kadınım” şarkısını da seslendiren Alp Arslan, dinleyicilerden yoğun alkış aldı.

Alp Arslan, TRT’de yayınlanan canlı Akşam Sefası programının 20 yıldır aralıksız sürdüğünü, bunun için Guinness Rekorlar Kitabı’na başvurduklarını bildirdi.

Konserin sonunda kürsüye gelen Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının anılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. “Bugün türkülerimizi Deniz Gezmiş ve arkadaşları için ve elbette adını verdiği merhum genç meslektaşımız Deniz Özmen için söyledik” diyen Altun, Şef Filiz Başıbüyük ve konuk sanatçı Alp Arslan'a çiçek verdi.

Son olarak yeniden sahne alan koroya dahil olan Gürkan Altun ve konuk sanatçı Alp Arslan, “A Fadimem hadi senle kaçalım”, “Bursa’nın ufak tefek taşları” türkülerine eşlik ettiler.