Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde 4 Temmuz 2017 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu 44 yaşında şehit olan Av. Özgür Aksoy, Orhangazi İlçesi’ne bağlı Yeniköy Beldesi’ndeki mezarı başında törenle anıldı. (05.07.2018)

-ŞEHİT AV. ÖZGÜR AKSOY, ÖLÜMÜNÜN BİRİNCİ YILINDA GÖZYAŞLARIYLA ANILDI
-BURSA BAROSU BAŞKANI AV. ALTUN: “ÖZGÜR AKSOY, 44 YAŞINDA KADAR DÖRT DÖRTLÜK HAYAT YAŞADI. KİMSE ÖZGÜR’E BU 44 YILI İÇİN HESAP SORAMAZ.”

Anma törenine Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun’un yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, Özgür Aksoy’un eşi, çocukları, annesi ve kardeşleri ile sevenleri katıldı. Törende öncelikle Özgür Aksoy ve yanında yattığı babası, meslektaşı Av. Ali Aksoy için Kuran okundu. Daha sonra Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Aksoy ailesi, meslektaşları ve Aksoy’un sevenlerine hitaben bir konuşma yaptı. Altun, Özgür Aksoy’un Bursa Barosu’nun üyesi, iyi bir hukukçu olduğunu söyleyerek “Hukuk adına, demokrasi adına, elinden gelen hiçbir şeyi esirgemedi. Meslek hayatında birçok bedel ödedi. Son ödediği bedel en ağırıydı. Evlatları için ağır oldu. Eşi için, annesi, kardeşleri ve bütün sevenleri için ağır oldu” dedi.

“KURŞUN SEBEP ARAMIYOR”

Gürkan Altun, şöyle devam etti: “Özgür Aksoy ile bundan tam bir yıl bir gün önce konuşmuştuk kendisiyle telefonda. Normalde 3 Temmuzlarda hep görüşürdük. Rahmetli Mehmet Cengiz Göral’ın anmasında, O’nun mezarı başında görüşürdük. Ayhal Abla da, kızı Özgür de burada. Onlar da Özgür Aksoy’la sohbet ederlerdi. Çok iyi dost olan Ali Abi (Aksoy) ile Cengiz Göral’ın anıları paylaşılırdı köy kahvesinde… Ama geçen yılki anmada ilk defa yer alamadı Özgür. O yüzden telefonla konuştuk. Ertesi gün de hain kurşunlar O’nu aramızdan aldı. Cengiz Ağabeyimiz baktığı davalar sebebiyle öldürülmüştü. Özgür ise kaderin cilvesi, bakmadığı bir dava nedeniyle öldürüldü. Yani kurşun illa bir sebep aramıyor. İyi insanları, topluma, insanlığa değer katanları aramızdan alıp götürüyor. Özgür 44 yaşına kadar dört dörtlük bir hayat yaşadı. Kimse Özgür’e bu 44 yılı için hesap soramaz.”

Allah’tan, Özgür ve babası Ali Aksoy’dan arda kalan ömrün evlatlarına eklenmesini dileyen Bursa Barosu Başkanı Altun, “Onlar çok daha uzun, çok daha sevgi dolu yaşasınlar. Aynen Cengiz Ağabeyi 39 yıldır andığımız ve 39 yıldan fazla daha anacağımız gibi… Bütün dostlardan ricam o ki, takip eden yıllarda da acımızı unutmayalım, sevgimizi azaltmayalım ve burada bulunalım. Senede bir gün de olsa Özgür’ün huzurunda O’nunla ilgili güzel anıları paylaşalım” diye konuştu.

“BU TOPRAKLARIN DÜRÜST NAMUSLU İNSANLARA İHTİYACI VAR”

Özgür Aksoy’un, Cengiz Göral için için toplanmakla kalmayıp bir şeyler yapılmasını istediğini ifade eden Gürkan Altun, “Makale yarışması düzenleyelim demişti. Onu açıklayamadan Özgür’ü kaybettik. Özgür’ün anısına bir şiir yarışması düzenledik. Özgür bir anlamda kendisi için de bir yol açmış oldu. Her hafta kullandığımız konferans salonuna da Özgür’ün adını verdik. Her ruhsat töreninde, her basın açıklamamızda da Özgür’ün ismini anmış oluyoruz. Unutmamak, unutturmamak çok önemli... Unutursak taş olalım. Bu toprakların Özgür gibilere çok ihtiyacı var. Biz bir ölür, bin diriliriz. Hepimiz Özgür’üz. Gelsinler bizim de canımızı alsınlar. Bu toprakların, dürüst, namuslu ahlaklı, insanını seven insanlara çok ihtiyacı var. Hangi siyasi düşünceden olursa olsun, eğer bu ülkede barış olacaksa, demokrasi yerleşecekse, Özgür ve Özgür gibiler sayesinde olacak. Bu yüzden kendisini rahmetle anıyorum” dedi.

Özgür Aksoy’un aynı zamanda CHP’den Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olması nedeniyle CHP Gemlik İlçe eski Başkanı Uğur Sertaslan da kısa bir konuşma yaptı. Sertaslan “Özgür Gemlik’i çok severdi. Bakmayın siz burada Yeniköy’de toprağa verdiğimize… Tam bir Gemlik aşığıydı. Yürürken ayağına takılan bir taş için cümle kurmaktan erinmeyen bir adamdı. O’na bu anlamda da bir borcumuz var. Öyle umut ediyorum ki seneye gene geldiğimizde burada Bursa Barosu ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanı sıra Gemlik Belediye Başkanlığı’nın da çelengi olacak” diye konuştu.

Özgür Aksoy’un ailesi, meslektaşları, sevenleri mezarına karanfiller bırakırken, annesi, kardeşleri ve eşi Av. Çiğdem Alnıak Aksoy’a tekrar sabır dilediler.

GEMLİK’TE OFİSİNE ZİYARET

Bursa Barosu Başkanı Altun, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, CHP’liler, sevenleri, daha sonra Özgür Aksoy’un Gemlik’teki ofisine gittiler. Bursa Barosu Başkanı Altun, Av. Çiğdem Alnıak Aksoy ile eşi Özgür Aksoy’un ofisin altında bulunan eski yağhanenin kültür evine dönüştürülmesi çalışmalarıyla ilgili görüşme yaptı. Heyet son olarak bu mekanda inceleme yaptı.

OLAY NASIL OLMUŞTU!

Gemlik’te yaşayan 37 yaşındaki Musa Güler, boşandığı eşi Emine Deş'i yaralamış, ofisinin önünde Av. Özgür Aksoy'a pompalı tüfekle ateş açmış, daha sonra Gemlik Adliyesi'ne giderek polis memuru İdris Büyükdönmez'i de şehit ettikten sonra kendi yaşamına son vermişti. Özgür Aksoy ise, kaldırıldığı hastanede saatler süren çabaya rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu.