BASIN AÇIKLAMASI - 31.07.2018 - Bursa Barosu üyesi Av. Cüneyt Bülent Şeker, Bursa’nın Orhaneli İlçesi’ne bağlı Göynükbelen Mahallesi’nde icra takibi yaptıkları borçlu ailenin fertlerince saldırıya uğradı. (31.07.2018)

-BORÇLU, ISIRARAK AVUKATIN YANAĞINI KOPARDI!
-İCRA TAKİBİ SIRASINDA AVUKATA BIÇAKLI SALDIRI!
-BURSA BAROSU BAŞKANI ALTUN: “HİÇ BİR AVUKAT BAKTIĞI DAVA NEDENİYLE HASIM OLARAK GÖRÜLEMEZ!”

Bursa Barosu üyesi Av. Cüneyt Bülent Şeker, Bursa’nın Orhaneli İlçesi’ne bağlı Göynükbelen Mahallesi’nde icra takibi yaptıkları borçlu ailenin fertlerince saldırıya uğradı. Bir kadın bıçakla saldırırken, 30-40 yaşlarındaki erkek de Şeker’i yanağından ısırarak yaraladı.

Olay, 27 Temmuz 2018 Cuma günü Göynükbelen Mahallesi’nde meydana geldi. Müvekkilinin, borçluya koyun sattığını ve alacağını 4 yıldır tahsil edemediklerini söyleyen Av. Cüneyt Bülent Şeker, “Borçlu aile alacak verecek konularında daha önce defalarca olay çıkarmış bir aile olarak biliniyor. Gayrimenkul vardı ama alacağı karşılamıyordu. 80 civarındaki koyunu haczetmek için yola çıktık. Jandarma almadan da gidilebilecek bir yer değildi. Koyunları taşımak için gereken kamyon gecikince biz icra memuru ve jandarmayla beraber önceden gittik. Sakin sakin konuştuk. Alttan aldık. Koyunları almak için kamyon geldiğinde borçlunun eşi kadın elinde bıçakla, hakaret ve tehditler savurarak ‘nerde o avukat’ diye üzerimize gelmeye başladı. Önce avukat zannettiği icra memurunun üstüne doğru gitti. Bana saldıran borçlunun oğlu ‘avukat o’ diyerek beni işaret etti. Kadın hakaret ve küfürlerle, öldüreceğim seni diyerek bıçağı sallayınca kendimi savunmaya çalıştım. Kadın sendeledi ve o sırada jandarmalar tuttu. Oğlu olan 30-40 yaşlarındaki adam üzerime atladı. Beni yumruklayarak devirmeye çalıştı, ama deviremedi. Boğuşma sırasında beni deviremeyeceğini anlayınca yanağımı ısırdı ve bir parça kopardı. Jandarmalar etkisiz hale getirince de, ‘Bu burada bitmedi. Bu koyunları kaldırttırmayacağım. Seni tek yakalayacağım’ diye tehdit etti” dedi.

Olayın adli vakaya dönüşmesi üzerine haciz tamamlanamazken, ceketi yırtılan ve yanağından yaralanan avukat Cüneyt Bülent Şeker hastaneye kaldırıldı. Saldırganlar ise jandarma tarafından karakola götürüldü. Saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra salıverildi.

BURSA BAROSU BAŞKANI’NDAN KINAMA

Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, meslektaşı Cüneyt Bülent Şeker’e haciz sırasında yapılan saldırıyı kınadı. Altun, avukatların üstlendikleri davalarla özdeşleştirilmeleri nedeniyle ciddi tehdit altında olduğunu söyledi. Hiçbir avukatın baktığı dava nedeniyle hasım olarak görülemeyeceğini ifade eden Altun, “Bu toplum, bu sakat bakış açısından ancak saldırganlara ciddi ceza verilmesiyle kurtarılabilir. Ne yazık ki, en son Orhaneli İlçesi’ne bağlı Göynükbelen Mahallesi’nde saldırıya uğrayan meslektaşımız Cüneyt Bülent Şeker de, bu sakat mantığın kurbanı olmuştur. Yine ne acıdır ki saldırganlar ifadeleri alındıktan sonra salıverilmiştir” dedi.

Gürkan Altun, avukatsız yargı olmayacağını bir kez daha hatırlatarak, “Avukatlık mesleği sıradan bir serbest meslek gibi algılanmamalıdır. Adil yargılamanın olmazsa olmazıdır. Avukatlara yönelik saldırıların artıyor olması, bu mesleğe şaşı bakışın ürünüdür. Bugün avukatlık mesleğini aşındırmaya çalışanların da bir gün avukata ihtiyaç duyacaklarını unutmamaları gerekir” diye konuştu.