Bursa Mümin Ceyhan Bursa Kültür Kaynakları Araştırma Kütüphanesi’nce başlatılan çalışma kapsamında düzenlenmesine karar verilen -Bursa’da Gıda ve Gıda Güvenliği Sorunları- başlıklı foruma Bursa Barosu da katkı veriyor. Görükle’deki kütüphanede 8 Kasım 2018 tarihinde düzenlenen toplantıya Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun ile Yönetim Kurulu Üyesi Av. Hulusi Tığlıoğlu ile Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şule Budak Turhan, UÜ Çevre Mühendisliği'nden Prof. Dr. Güray Salihoğlu, Çevre Mühendisleri Odası'ndan Efsun Dindar, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Melek Sevda Kavas, Yönetim Kurulu Üyesi İlke Çağıran, Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden Mehtap Bircan Taş, Kimya Mühendisi Ekrem Hayri Peker, Kütüphaneci-Araştırmacı Nezaket Özdemir, Araştırmacı Raif Kaplanoğlu katıldı. Kütüphanenin kurucusu Mümin Ceyhan ile Kütüphane Danışmanı Yener Akkılıç’ın yönettiği toplantıda, forumun içeriğinde neler olması gerektiği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Bursa Barosu Başkanı Altun, hukukun her alanda karşımıza çıktığını, gıda güvenliğinin sağlanması için pek çok yönetmelik, genelge, tebliğ, kanun bulunduğunu, her birinin hukuk alanına girdiğini hatırlattı. Altun, bir öneride de bulunarak Bursa’nın kaybolan ve kaybolmaya yüz tutan yerel meyve ve sebzelerinin de ayrı bir başlık altında ele alınması gerektiğini kaydetti.
|