BURSA BAROSU

Bursa Barosu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin 2 Kasım 2018 Pazar akşamı düzenlediği ödül töreninde Hukuk Ödülü'ne layık görüldü. (03.12.2018)


Bu Haberi

Bu Haberi

Tweetle




ÇGD BURSA ŞUBESİ’NİN “HUKUK ÖDÜLÜ”NÜ ALAN BURSA BAROSU BAŞKANI ALTUN:  “NEFESİMİZ YETTİĞİ SÜRECE, EMEĞİ VE EZİLENLERİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

“SAYGIDEĞER İŞADAMIMIZ ADINI ÖLÜMSÜZLEŞTİRMEK İSTİYORSA, AVM ISRARINDAN VAZGEÇİP MYRLEİA ANTİK KENTİNİ AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRSÜN”


Bursa Barosu, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi’nin Hukuk Ödülü’nü Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, Tahir Elçi Hikayesi adlı kitabın yazarı meslektaşı Av. Muharrem Erbey’in elinden aldı.

ÇGD Bursa Şubesi’nin her yıl değişik kategorilerde verdiği ödüller sahiplerini buldu. Tören, Nilüfer Konak Kültürevi’nde düzenlenen kokteylin ardından gerçekleştirildi. Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, törende Myrleia Antik Kenti ile ilgili mücadelesinden ötürü Kent Savunması Ödülü’ne layık görülen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın ödülünü verdi.

ÇGD Bursa Şubesi’nin Hukuk Ödülü’ne layık görülen Bursa Barosu’nun ödülünü ise Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, meslektaşı, Tahir Elçi Hikayesi kitabının yazarı Av. Muharrem Erbey’den aldı. Altun, ödülü aldığı sırada yaptığı konuşmada, “Biz murada Myrleia Antik Kenti içim mücadele ediyoruz. Tahir Elçi de katledildiği gün Dört Ayaklı Minare ve Diyarbakır Surları’nın korunması gerektiğini söyleyen basın açıklaması yapıyordu. Son yaptığı basın açıklaması tarih üzerineydi. Değindiği konu insanlık geçmişimizdi aslında” dedi.

Altun, 3-7 Aralık 2018 tarihinde Silivri’de gerçekleştirilecek duruşmalardan bahsetti ve şöyle devam etti:

“ADALETSİZLİĞE MARUZ KALAN ADALETİ EN İYİ TANIYANDIR”

“Savunma yine yargılanacak. Bizler de savunmayı savunmak için yine Silivri’de olacağız. Ergenekon’da hukukçular, gazeteciler, askerler, düşün insanları alındığında bir terör örgütünden bahsediliyordu. 109 yaşındaki Bursa Barosu sözde o örgüt adı altında yapılan hukuksuz tutuklamalara karşı çıktı. Devamında iklim ve terör örgütlerinin adı değişti ama hep savunma, hep hukuk yara aldı. Cumhuriyet Gazetesi yazarları, avukatları tutuklandı, biz onları ve savunmayı savunmak için yollara düştük. Sonra Çağdaş Hukukçular Derneği ve Halkın Hukuk Bürosu’nda çalışan 17 meslektaşımız tutuklandı. Eylül ayında tahliye edildikleri zaman çok sevinmiştik ama sadece 7-8 saat sonra hukuksuz bir şekilde usul kanunlarında yer almamasına rağmen aynı mahkeme yeniden duruşma yapmaksızın tutuklanmalarına karar verdi. Meslektaşlarım cezaevinden kısa bir mektup yazmışlar. Girizgahında diyorlar ki, ‘Adaletin ne olduğuna veya nasıl elde edileceğine dair elimizde tek başlama noktası, sonsuz somut adaletsizlik duygusudur. Bu yüzden de en çok adaletsizliğe maruz kalan adaleti en iyi tanıyandır.’ Meslektaşlarımız Aycan Çiçek, Ahmet Mandacı, Aytaç Ünsal, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu ve Selçuk Kozağaçlı. Selam olsun onlara.”

109 yaşındaki Bursa Barosu’nun her dönemde bedel ödediğini söyleyip, kaybedilen isimleri tek tek sayarak devam eden Gürkan Altun, “Biz dün öldük, öldürüldük savunmayı savunmaya devam ettik, yarın da devam edeceğiz. Biz hukukun ekmek kadar, su kadar önemli olduğunu düşünüyoruz. Nefesimiz yettiği sürece, emeği, ezilenleri savunmaya devam edeceğiz” dedi.

İŞADAMI HÜSEYİN ÖZDİLEK’E ÇAĞRI

Bursa Barosu Başkanı Altun, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın Kent Savunması Ödülü’nü verirken yaptığı konuşmada da Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM açan İşadamı Hüseyin Özdilek’e bir çağrı yaptı. Altun, “Saygıdeğer işadamımız bir değil, yüz tane alışveriş merkezi açabilir. Ama toprağın altında kalan Myrleia Antik Kenti’ni başka yerde bulma ya da yeniden kurma şansımız yok. Zeugma ve Hatay’dan sonra Türkiye’nin en değerli mozaikleri Myrelia’da bulundu. Kazılar devam ettikçe alan genişledikçe kim bilir daha ne hazineler ne zenginlikler bulunacak. Yine antik limanda derine inildikçe bel ki de her katmanda ayrı bir tarih ve kültürle karşılaşacağız ve Troya benzeri bir açık hava müzesi ortaya çıkacak. İşadamımız adını ölümsüzleştirmek ve asırlar boyunca anılmak istiyorsa AVM ısrarından vazgeçsin ve adıyla anılacak müzeyi Mudanya’ya, Bursa’ya, Türkiye’ye hatta dünyaya miras bıraksın.”
















 
 

BURSA BAROSU BAŞKANLIĞI - İLETİŞİM BİLGİLERİ - 444 50 99
Adres: Kıbrıs Şehitleri Caddesi Adalet Sarayı G-Blok Kat:1 Osmangazi / BURSA
Telefon (0224) 251 66 06
Faks (0224) 251 62 49
E-Posta baro@bursabarosu.org.tr
CMK Servisi - Telefon (0 224) 272 50 44 – 272 50 67
Adli Yardım Servisi - Telefon (0 224) 223 28 23